U „CRVENOJ“ ZONI ŠEST PACIJENATA: Epidemiološki presek za Rudničko-takovski kraj

M. B.

29. 06. 2021. u 15:24

KOD još jedne osobe u Rudničko-takovskom kraju, potvrđen je korona virus, po poslednjim podacima iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

У „ЦРВЕНОЈ“ ЗОНИ ШЕСТ ПАЦИЈЕНАТА: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Foto: M.B.

Broj kovid pozitivnih osoba u ovom aktuelnom „piku“ epidemije, po zvaničnoj evidenciji te ustanove je 3.353, od kojih je najveći broj izlečen (nije saopšteno, koliki je taj broj).

Nema, srećom, loših vesti iz „crvene“ zone Opšte bolnice, preciznije iz kovid dela Grudnog odeljenja, gde se do ovog izveštavanja leči šest pacijenata.

Njeno Grudno odeljenje, odnosno samo njegov kovid deo je, podsetimo, sada jedino preostalo u toj „crvenoj“ zoni, iz koje su izašli Interno i Neurologija.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno su zaražena 3.353 lica, uz nažalost 122 smrtne žrtve.

Do juče, u ovom kraju je protiv pandemije kovid-19 vakcinisano ukupno 15.387 za to zainteresovanih osoba, revakcinisano ih je 14.646.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna