IZABRANA NAJLEPŠA KOSOVKA DEVOJKA: Jovana Anđelković iz Dobrotina uoči Vidovdana ponela prestižnu titulu

D. Z.

27. 06. 2021. u 08:22

Na izboru za Najlepšu Kosovku devojku održanom u okviru Vidovdanskih svečanosti sinoć je u porti manastira Gračanica izabrana je Jovana Anđelković (18) iz Dobrotina.

ИЗАБРАНА НАЈЛЕПША КОСОВКА ДЕВОЈКА: Јована Анђелковић из Добротина уочи Видовдана понела престижну титулу

Foto: D. Z.

Za prvu pratilju izabrana je Miljana Milenković iz Preoca, a mesto druge pratilje žiri je dodelio Mioni Radulović iz Leška. Izbor za najlepšu devojku Kosova održan je u okviru Vidovdanskih svečanosti a u prisustvu vladike Teodosija, lokalnih zvaničnika, gostiju iz regiona i drugih gradova naše zemlje, kao i nekoliko stotina građana sa Kosova i Metohije.

- Nisam očekivala pobedu i vrlo sam uzbuđena. Konkurencija je bila jaka, sve devojke su bile prelepe - istakla je ovogodišnja pobednica i dodala da je ova pobeda učinila presrećnom.

Inače, za titulu “Najlepša Kosovka devojka” ove godine takmičilo se 12 devojaka čiju je lepotu “procenjivao” petočlani žiri.

Inače, organizator manifestacije koju su uveličali brojni vokalni solisti, učenici muzičke škole „Stevan Mokranjac“ , KUD „Kopaonik“ iz Leposavića i nacionalni ansaml „Venac“ je Dom kulture „Gračanica“, a pokrovitelj Kancelerija za KiM Vlade RS.

Manifestaciju su pomogli Skupština Grada Prištine, Opština Gračanica, Javno preduzeće i Sindikat Površinski kopovi i JP i Sindikat Termoelektrane Kosovo – Obilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)