UOČI DANA GRADA KRUŠEVCA: Najboljim đacima vredna priznanja za Vidovdan, osvojili čak 101 nagradu (FOTO)

S. BABOVIĆ

26. 06. 2021. u 18:06

DIPLOME, “Sabrana dela” Jovana Dučića i novčane nagrade dobilo je 115 učenika osnovnih i srednjih škola povodom Dana Kruševca,u oči Vidovdana.

УОЧИ ДАНА ГРАДА КРУШЕВЦА: Најбољим ђацима вредна признања за Видовдан, освојили чак 101 награду (ФОТО)

Foto: GU Kruševac

Najbolji đaci osvojili su ukupno 101 nagradu, 88 pojedinačnih i 13 ekipnih. Za osvojeno jedno od prva tri mesta, odnosno nagrade na pojedinačnim republičkim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja, učenici su nagrađeni novčanom nagradom od 12.000 dinara.

Za osvojeno jedno od prva tri mesta, odnosno nagrade na ekipnim republičkim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja, učenici se nagrađuju novčanom nagradom od 15.000 dinara po ekipi. Dve i više nagrada na republičkim takmičenjima osvojilo je 9 učenika, republičke nagrade 99, dok je 16 učenika osvojilo međunarodna prizanja.

- Zapažene rezultate koje ste ostvarili na prestižnim takmičenjima, svedoče o velikom trudu i vašim ozbiljnim pripremama uz podršku nastavnika i profesora - napominje graodnačelnica Jasmina Palurović.- Ovom prilikom zahvaljujem se ne samo vama, već i nastavnicima koji su vam nesebično pomogli stručnošću i obrazovanjem, kao i roditeljima koji su vas podržali. Postignutim uspesima, ne samo da prezentujete svoj grad, već uspostavljate nove sisteme vrednosti i postavljate norme budućim generacijama.

Tradicionalne nagrade dodeljene su u holu zgrade Gradske uprave, najboljim đacima sa teritorije grada. Priznanja su uručili pored gradonačelnice uručili i Jelena Nikolić, predsednica Komisije za stipendiranje i nagrađivanje učenika i studenata Kruševca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!