BOLJI USLOVI ZA LEČENJE: Lončar - Obnova Doma zdravlja ogromna stvar za Valjevo

Tanjug

23. 06. 2021. u 12:02

OBNOVOM 5.000 kvadratnih metara Doma zdravlja urađen je veliki posao za građane Valjeva, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar tokom posete toj zdravstvenoj ustanovi.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ: Лончар - Обнова Дома здравља огромна ствар за Ваљево

Foto: Printscreen

Lončar je istakao da ka tom Domu zdravlja, centralnoj zdravstvenoj ustanovi na primarnom nivou u Valjevu, gravitira 100.000 ljudi i da ona, s obzirom na veliku razuđenost područja, služi velikom broju građana.

Ministar je naveo da će vrednost radova dostići 350 miliona dinara, dodajući da se čeka i novi nameštaj, koji bi trebalo da stigne do 29. juna.

 - Ogroman posao je urađen, služiće našim građanima da u boljim uslovima sačekaju i budu pregledani i lečeni. Ovo je i za naše junake, lekare, sestre i spremače, koji će sada moći mnogo bolje da rade - rekao je Lončar.

Najavio je novu posetu, kada renovirani Dom zdravlja bude spreman da primi prve pacijente.

 - Sve je novo, uređeno, nameštaj treba da stigne do 29. juna, kao i još neke sitnice koje su ostale da se odrade do tada, a ja ću doći ponovo da obiđem i da proverim da li je sve stiglo i da li je završeno sve što smo se dogovorili - rekao je Lončar.

On je ukazao na to da je ispunjeno sve što je obećano, te da će se nastaviti sa radom, jer je posle pandemije najvažnije vratiti se redovnim pregledima i kontrolama.

 - Naravno, sve to pod uslovom da se vakcinišemo i da izađemo iz problema zvanog korona i da se pridržavamo mera koje su na snazi - apelovao je Lončar.

Ministar je rekao da je radom Doma zdravlja Valjevo za vreme korone zadovoljan, ali da to ne može da kaže i za bolnicu, te najavio smene u toj zdravstvenoj ustanovi.

 - Država im je omogućila novac za renoviranje bolnice, oni dve godine ne mogu da se odluče šta bi i kako uradili. Mislim da nema drugog rešenja, nedelje su u pitanju, jer moramo da idemo napred. Imamo novac, imamo sve i ne možemo više da čekamo - objasnio je Lončar.

Direktorka Doma zdravlja Valjevo Branka Antić rekla je da je renoviranje ustanove značajno, jer joj je, kao lekaru, važno u kakvim uslovima radi i zahvalila na svemu što je država omogućila.

 - Hvala vam što ste danas sa nama, kada otvaramo najbitniju ustanovu u Valjevu. Radovi su malo potrajali, ali važno je da je skoro sve završeno sada i može da služi narodu kako treba - zaključila je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)