NAJAVLJEN KARNEVAL I ROŠTILJIJADA: Od četvrtka počinju „Leskovački letnji festivali“

Игор Митић
Igor Mitić

15. 06. 2021. u 14:48

OVOGODIŠNjI „Leskovački letnji festivali“ počinju u četvrtak, 17. juna, i trajaće do 2. jula, najavljeno je u Turističkoj organizaciji Leskovac(TOL).

НАЈАВЉЕН КАРНЕВАЛ И РОШТИЉИЈАДА: Од четвртка почињу „Лесковачки летњи фестивали“

Foto: I. Mitić

Festivali će se po tradiciji održavati, ispred sedišta ove organizacije, u dvorištu Šop Đokićeve kuće, a svako veče obeležiće raznovrsni kulturno-zabavni sadržaji.

TOL je predstavio program festivala koji uključuje koncerte kao i nastupe kulturno-umetničkh društava i plesnih klubova. Planirane su i pozorišne predstave kao i revijalni nastupi sportskih klubova, a biće održan i turnir u uličnom basketu koji ima veoma dugu tradiciju. Nakon „Vidovdanske trke“, koju organizuje gradski Atletski klub, u porti Saborne crkve biće održano i takozvano „Vidovdansko veče“

Deo ove manifestacije biće i nastup mladih saksofonista „Le saks fest“ kao i „Memorijal Jakov Mitić“, koji je i predtakmičenje za „Prvu harmoniku Srbije“, dok će na zatvaranju nastupiti Dejan Najdanović Najda. Organizatori ističu da će svi programi biti održavani u skladu sa preporukama stručnjaka u uslovima epidemije virusa korona.

Zbog opakog virusa prošle godine su izostale i dve najposećenije manifestacije - „Leskovački karneval“ i čuvena „Roštiljijada“. Sada se uveliko radi na njihovoj pripremi. Ukoliko to epidemiološki uslovi dozvole, karneval bi trebalo da bude održan od 6. do 10. jula, a „Roštiljijada“ od 23. do 29. avgusta. Pored domaćih grupa na karnevalu se, za sada, očekuju još i trupe iz Severne Makedonije i Crne Gore, dok će 31. „Roštiljijada“, kako je rečeno, opravdati očekivanja onih koji su pre dve godine, osim u roštilju, uživali u koncertima poznatih domaćih i regionalnih estradnih imena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri