OBNOVLJEN KNJIŠKI FOND UŽIČKE ŠKOLE: Biblioteka bogatija za gotovo 300 novih naslova

N. Janković

11. 06. 2021. u 14:59

ZAHVALjUJUĆI roditeljima, đacima i zaposlenima u užičkoj Osnovnoj školi „Dušan Jerković“, biblioteka u ovoj obrazovnoj ustanovi bogatija je za 280 novih knjiga, a u narednim danima fond lektire biće još bogatiji. Novac za nabavku neophodnih izdanja obezbeđen je, između ostalog, organizovanjem ekološkoh akcija a namera je da se na isti način opreme kabineti i učionice.

ОБНОВЉЕН КЊИШКИ ФОНД УЖИЧКЕ ШКОЛЕ: Библиотека богатија за готово 300 нових наслова

FOTO: Savet roditelja škole

- Plan i program se menjao, fond lektire je dotrajao, deo knjiga je nedostajao, pa smo na predlog bibliotekara Mirjane Pejović odlučili da obnovimo knjižni fond. Akciju smo započeli prikupljnjem novca od roditelja na dobrovoljnoj osnovi, usledilo je prikupljanje papira i kartona, kao što je u našim školama nekada rađeno – objasnila je Milica Milić, ispred Saveta roditelja – Obratili smo se javnim ustanovama, trgovinama, bankama, štamparijama i mnogi su nas podržali.

Kada je zarađen novac za polovinu potrebnih naslova, uz podršku zaposlenih u školi – od spremačica do direktora Mirjane Maksimović, usledila je akcija „Kuću raspremi, školu opremi“. Užičani su svoje domove očistili od plastike, gvožđa, dotrajale tehnike, automobilskih guma…

FOTO: Savet roditelja škole

- Odziv je bio zaista veliki, 12. i 13. juna ćemo ponoviti akciju, čime ćemo kompletirati fond naše biblioteke. Nadamo se da će novca biti dovoljno da započnemo osavremenjavanje kabineta za prirodne nauke, produženog boravka, prostora za predškolce… - dodala je Milica Milić - Deca kao najvažniji članovi „Eko patrole“ uče i svojim primerom pokazuju koliko su za sve nas važni očuvanje životne sredine, reciklaža, razvrstavanje otpada… Podstaknuti akcijom, mnogi od nas su počeli da selektuju otpad u svojim domovima.

Škola je tokom akcije dobila i kante za razvrstavanje otpada, one su postavljene u Eko kutak, pa Užičani nepotrebne i dotrajale stvari mogu doneti na reciklažu, čime će doprineti ostvarenju plemenitih ciljeva dece, roditelja i zaposlenih u OŠ „Dušan Jerković“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!