SKUP BIBLIOTEKARA: Kladovska biblioteka organizuje seminar "Medijska pismenost za zrelo doba"

S.M.J.

26. 05. 2021. u 15:48

BIBLIOTEKA “Centar za kulturu” Kladovo domaćin je četvrtog seminara za bibliotekare koji u okviru projekta “Medijsko nasilje i medijska ekologija” realizuje udruženje Biblioteka Plus.

СКУП БИБЛИОТЕКАРА: Кладовска библиотека организује семинар Медијска писменост за зрело доба

FOTO: S. M. J.

Ovom seminaru će u petak, 28. maja prisustvovati bibliotekari iz ustanova koje pokrivaju matične biblioteke u Boru i Zaječaru.


-Cilj ovog projekta, čiji je autor Zoran Hamović je da se javne biblioteke podstaknu u razvoju znanja i radu sa starijim građanima, korisnicima biblioteke da se služe društvenim medijima, internetom, ali i da uz pomoć bibliotekara pažljivije biraju, stvaraju i razmenjuju medijske sadržaje – kaže Žaklina Nikolić, direktorka kladovske biblioteke.

Bibliotekari iz Borskog i Zaječarskog okruga imaće prilike da u okviru radionica koje vode dr Maje Vukadinović i dr Dalibor Petrović saznaju sve o kriterijumima izbora medijskih sadržaja za bibliotekare kao i o novim medijima.

U razgovorima sa bibliotekarima predavači će utvrditi kako razvijaju komunikaciju sa penzionerima i korisnicima u zrelijem dobu.

-Budući da im je osim knjiga potrebna i podrška u savlađivanju i upotrebi novih medija, javna biblioteka je pred novim izazovima unapređenja njihovih znanja i veština. Projektne aktivnosti usmerene su na razmenu iskustva i stručnu podršku bibliotekarima za rad sa sa starijim korisnicima u oblasti medijskog monitoringa, medijske kritike, medijske kreativnosti i medijskog aktivizma – ističe Žaklina Nikolić.

Inače, do sada su ovi seminari organizovani i u javnim bibliotekama u Valjevu, Kragujevcu i Subotici, a posle Kladova biće održani i u Somboru i Vrnjačkoj Banji. Očekuje se da rezultati rada bibliotekarima sa korisnicima, kao i javna debata budu održani u avgustu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)