VATROGASCI BILI BRŽI OD POŽARA: Još se utvrđuje zašto je planulo više od 3.000 kvadrata magacinskog prostora u Nišu

J. ĆOSIN

05. 06. 2021. u 07:03

POŽAR koji je 3. juna oko 20 sati izbio u naselju Deveti maj kod Niša "progutao je oko 3.000 kvadratnih metara magacinskog prostora, a vatrogasci su do jutra pokušavali da savladaju stihiju.

ВАТРОГАСЦИ БИЛИ БРЖИ ОД ПОЖАРА: Још се утврђује зашто је плануло више од 3.000 квадрата магацинског простора у Нишу

Foto J. Ćosin

Ekipe su na terenu bile i dan nakon požara, da "dogase" ono što je i dalje tinjalo, a uzrok pojave vatre se još utvrđuje. Srećom, niko nije povređen.

U niškoj policiji ističu da su brzom intervencijom vatrogasne ekipe uspele da spreče da se požar proširi na okolne objekte.

- Uzrok požara će se utvrditi po obavljenom uviđaju. Vatrogasci su odradili dobar deo posla - saopštavaju iz policije, samo dan nakon što je u buktinji nestalo šest magacina sa različitom robom, izazvavši uznemirenost kod žitelja ovog dela Niša.

ZGARIŠTE Ostaci opreme i repromaterijala, Foto J. Ćosin

Najbliži magacinima je Dom za stara lica, ali srećom i brzom intervencijom vatrogasaca, sprečeno je da se požar proširi na tu stranu i ugrozi korisnike.

- Osoblje se veoma uplašilo, bilo je mnogo dima i pomislili smo da gori nešto direktno iza Ustanove. Onda su došle vatrogasne ekipe, saopštile da nema razloga za brigu, odnosno da smo svi bezbedni. Mi smo im izašli u susret oko hidrantske mreže, dozvolili smo im da kod nas pune kamione, ali nije bilo nimalo prijatno gledati tu stihiju na samo nekoliko desetina metara od Doma - kaže vlasnica "Eskulapa" Ivana Nikolić.

Ivana Nikolić, Foto J. Ćosin

Materijalna šteta od požara još nije utvrđena, ali kako nam je jedan od zakupaca ovog prostora rekao, cifre su milionske. Jer, samo u njegovom magacinu bilo je nameštaja, alata i mašina vrednih više od 70.000 evra. Štaviše, on je tek započeo proizvodnju, pa je u skladištu bilo ne samo mnogo repromaterijala, već i velika količina novog alata...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)