OGLASILA SE KOMPANIJA "SLOBODA": Evo šta se noćas tačno dogodilo u fabrici u Čačku!

Tanjug

04. 06. 2021. u 09:03

KOMPANIJA "Sloboda" ad Čačak saopštila je da je oko 01.20 sati u Kompaniji "Sloboda"u Čačku došlo do požara u izdvojenom delu fabrike koji je predviđen za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača i gotovih proizvoda za municiju manjih kalibara.

ОГЛАСИЛА СЕ КОМПАНИЈА СЛОБОДА: Ево шта се ноћас тачно догодило у фабрици у Чачку!

Foto: Printskrin

Požar je nakon kratkog vremena prerastao u serijske eksplozije, a u akcidentu nije bilo žrtava i povređenih.

Pričinjena je materijalna šteta na delu objekta za skladištenje i na delu elemenata za kompletiranje municije.

U delu fabrike gde je došlo do požara nije bilo zaposlenih lica.

U ostalom delu fabrike u kojem se izrađuju mehanički delovi za kompletiranje gotovih proizvoda bilo je oko 60 zaposlenih.

Oni su, kada su to uslovi dozvolili, uz pomoć protipožarne službe u kompaniji "Sloboda" evakuisani na bezbedan način.

Na mestu događaja nalaze se nadležni istražni organi, a direktor kompanije "Sloboda" je formirao komisiju koja treba da utvrdi uzrok nastalog akcidenta.

Požar je lokalizovan sa povremenim javljanjem manjih eksplozija.

Sve dalje aktivnosti u komaniji Sloboda biće sprovedene u skladu sa definisanim procedurama za ovu vrstu akcidenta, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!