UZ „FAJZERA“ I KARTA ZA „EGZIT“: Mobilni punkt za vakcinaciju u centru Novog Sada

S. B.

29. 05. 2021. u 13:09

NA mobilnom punktu za vakcinaciju protiv korona virusa, adaptiranom autobusu javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“, koji je danas u 10 časova postavljen na novosadskom centralnom trgu, za samo čas vremena, Sinofarm ili Fajzer vakcinu primilo je 30 građana a u trenutku kada su reporteri „Novosti“ bili na licu mesta, još toliko je čekalo u redu.

УЗ „ФАЈЗЕРА“ И КАРТА ЗА „ЕГЗИТ“: Мобилни пункт за вакцинацију у центру Новог Сада

Foto: S. B.

Po rečima dr Olivere Gluvić, lekarke opšte medicine, koja predvodi dežurnu ekipu u mobilnom punktu za vakcinaciju, čitav proces primanja vakcine traje svega par minuta, a autobus će na Trgu slobode biti postavljen do 20 časova.

- u Novom Sadu je vakcinisano 250.000 građana, 116.000 je revakcinisano i ponosni smo na taj broj- kaže dr Gluvić.- Naša ciljna grupa su mladi ljudi, kojima smo izašli u susret, jer njihovom vakcinacijom brže stičemo kolektivni imunitet i stižemo do načina života koji smo skoro zaboravili. Akcija „Egzit festivala“ da za 20 mladih ljudi pokloni ulaznice za ovogodišnji festival na Petrovaradinskoj tvrđavi je odlična. Jer, kažem, cilj je da se približimo mladim ljudima.

Među ljudima koji su strpljivo po suncu čekali u redu, bila je Jelena Jablanov (19) Novosađanska koja studira u SAD.

- Ukazala mi se sjajna prilika da se vakcinišem u pravo vreme. Studiram biznis u gradnu Toringtonu u Vajomingu, završila sam prvu godiu, sada sam na raspustu, ali planiram da veći deo leta provedem na putovanju. Zato će mi vakcina dobro doći. U prvi mah nisam ni pomišljala na Egzit, ali, zašto da ne, kada je već šansa da besplatno odem na omiljeni festival- kaže Jelena Jablanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani