KOVID SAMO LJUBAV NIJE ZAUSTAVIO: Od početka godine u našem gradu se povećava broj zakazivanja venčanja

Lj. P.

27. 05. 2021. u 06:45

KOVID je zaustavio planetu, ali srećom, ljubav nije ustuknula. Parova koji žele da se pred zakonom zakunu na večnu ljubav u dobru i zlu, sve je više, a u prilog toj činjenici, svedoči podatak da je u Novom Sadu od početka godine, pred matičara stalo oko 400 parova.

КОВИД САМО ЉУБАВ НИЈЕ ЗАУСТАВИО: Од почетка године у нашем граду се повећава број заказивања венчања

Foto AP

To je, ističu u ovoj službi, za oko 200 više u odnosu na isti period 2020. godine.

Nemogućnost da ljubav krinisanu brakom na svadbenom veselju proslave uz najmilije i zvanice, mnogi parovi su ovaj važan životni događaj odlagali za kasnije, "posle korone", ali kako postepeno dolazi do popuštanja mera, uočava se i povećan broj zakazivanja venčanja u odnosu na prethodni period.

- Budući supružnici dolaze zajedno u službene prostorije matičara, kako bi proverili slobodne termine, kojih za sada ima, s obzirom na to da je prethodnih meseci bilo dosta otkazivanja - ističu u Matičarskoj službi za naš list. - Takođe, svakako očekujemo da će se broj zakazivanja venčanja povećati, što se već i vidi na osnovu povećanog broja venčanja od početka godine do meseca maja.

MATIČARI I U STANU

UZIMAJUĆI u obzir trenutnu, ali i višemesečnu epidemiološku situaciju u vezi sa pandemijom, u skladu sa Porodičnim zakonom, predviđena je i mogućnost održavanja venčanja u privatnoj kući ili stanu. U takvim situacijama matičar izlazi na teren, uz poštovanje svih zaštitnih mera koje su predviđene u momentu sklapanja braka.

U službenim prostorijama matičara, venčanja su prilagođena poštovanju aktuelnih epidemioloških mera. To znači, kako predočavaju u Matičarskoj službi, da je broj ljudi ograničen, nošenje zaštitnih maski je obavezno, mora se poštovati i distanca između prisutnih osoba. S druge strane, prilikom odlaska matičara na teren, odnosno kada je reč o venčanju van službenih prostorija, prisutna je i odgovornost ugostiteljskih objekata.

Mladi Novosađani Sandra I. i Srđan J. svadbeno slavlje su planirali prošlog maja, a krunisanje njihove ljubavi brakom su, kako vele odložili za vreme posle pandemije.

Sačekaće, kažu, još neke vreme da vide kakva će situacija biti sa koronom, pa će se u skladu sa tim i ravnati.

- Kada smo čekali toliko, možemo još malo - kažu budući supružnici, dodajući da je najvažnije da njihova ljubav ne popušta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)