ĐOKOVIĆ TEMPIRA FORMU ZA ROLAN GAROS: Želim da blistam u Parizu, srećan sam kako trenutno igram

Novosti online

23. 05. 2021. u 19:07

NOVAK Đoković odlučio je da nastupi na drugom turniru koji se odražava u Beogradu iz serije 250 i koji se igra samo nedelju dana pre Rolan Garosa.

ЂОКОВИЋ ТЕМПИРА ФОРМУ ЗА РОЛАН ГАРОС: Желим да блистам у Паризу, срећан сам како тренутно играм

FOTO: AP

Nole je u subotu proslavio 34. rođendan i ima veliku želju da prvi ovosezonski trofej na šljaci. Najbolji teniser sveta je u razgovoru sa domaćim i stranim medijima istakao da se raduje igranju u svojoj zemlji.

- Uvek je posebno igrati u Srbiji. Neobično je imati dva trurnira tako blizu jedan drugom. Manje od mesec dana je prošlo od Srbija opena, a ovaj je došao kao iznenađenje svima nama, ali je Rolan Garos pomeren za nedelju. Da nije tako imali bismo normalno jedan turnir. Mislim da uspeh nacije u tenisu zavisi i od broja turnira koji se igraju u zemlji. Radio sam sa Savezom da se organizuje više fjučerasa, da se pomogne igračima da imaju punu sezonu fjučersa, to je pravi način da se ide napred. Što ih je više, manje sve košta njihove porodice, tu ste, na mestima gde ste igrali, zarađujete poene... Lakše je probijati se. Na kraju, drago da mi je što dva puta igram ovde i što sam sa porodicom više. U Parizu ću biti u hotelu, a ovde možemo da se krećemo, slobodni smo posle nekog vremena. Možete da pratite lokalnu vladu i pravila, ovde u Srbiji osim maski unutra, možemo da se krećemo normalno. Nismo u balonu, što je sjajno. To mi donosi više mentalne mirnoće, radost što sam kod kuće - rekao je Đoković.

Nedavno je izgbuio od Rafaela Nadala u jednom sjajom meču u finalu Mastersa u Rimu. Cilj mu je da maksimalno spreman dočeka početak Rolan Garosa. Zbog toga je otkrio na čemu najviše radi ovih dana.

- Zadovoljan sam kako sam igrao Rim, posebno finale, posle te subote kada sam odigrao dosta tenisa. Mogao sam komotno još nekoliko sati da igram, to me je posebno zadovoljilo, što sam spreman, što mogu da igram i u pet setova. Sve sam podredio tome da mi igra bude na vrhuncu u Parizu. Radi se o mečevima, radu na specifičnim detaljima u igri koje mogu da popravim i naštimam za Pariz. Tamo želim da blistam, u pitanju je šljaka, zahtevno je. Srećan sam kako trenutno igram, nadam se da mogu tamo da stignem do kraja.

Ipak, naglasio je da nema nekih posebnih priprema za Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu.

- U pitanju je dnevni fitnes koji se tiče igranja mečeva. Nema dizanja tegova, imam program koji poštujem, teniski trening, fitnes... Doterivanja detalja, određene vežbe koje aktiviraju određene mišiće i stimulišu pokrete koji su potrebni da budem brz i dinamičniji na terenu.

Novaku su naravno svi čestitali rođendan, a kolega iz Italije, Ubaldo Skanagata ge je pecnuo da ovog puta Italijan neće osvojiti beogradski turnir jer ih ove nedelje neće biti. Pitao ga je i šta misli o izjavi Denisa Šapovalova da bi sa starijim igračima, poput Novaka, uvek više voleo da igra u dva dobijena seta.

- Ti si uvek mlad, Ubaldo - nasmejao se Novak i dodao:

- Hvala na čestitkama. Italijani vole Parmu, pršutu, ali je u redu, doći će sledeće godine! Više bih voleo da igram u tri dobijena seta sa mlađima. Spreman sam, iskusniji sam od njih, to ne znači da ću ih dobiti, ali me stavlja u bolju poziciju. Mladi, ako su motivisani, igraju slobodno, tri dobra seta. Ako okrenete stvari u dužem meču, onda mentalno i fizički imam prednost, tako da bih pre izabrao borbu u pet setova.

FOTO: Novosti

Đoković je naglasio i to da su učesnici prošlog i ovog turnira zadovoljni uslovima u Beogradu.

- Drago mi je da su svi zadovoljni turnirom i uslovima. Dobio sam pozitivne impresije, tako da ne mogu da budem srećniji. Razumem šta im treba, šta žele da bi se osećali dobro. I ne samo oni nego i njihovi timovi. Dali smo sve u skladu sa protokolima. Nisu mogli da osete Beograd na pravi način, ali nadam se sledeće godine da će ga osetiti na potpun način. Razvijamo polako tenisku akademiju, biće to na zimu, tražimo tim eksperata svih vrsta. Imam vrlo holistički pristup životu i karijeri i pokušavam da prenesem sve u ovaj tim. Kompleksan je to projekat, ali smo uzbuđeni. Pokrenuli smo u novembru, decembru prošle godine kamp, bilo je tu 30 njih koji su nekoliko nedelja trenirali, bio je to sjajan način da se testiraju metodologije, pristupi koje želimo da imamo ubuduće. Čuli smo mnogo pozitivnog, uživao sam, to su bile jedine dve nedelje koje sam proveo potpuno u ulozi trenera. Bio sam uz mlade, uživao sam, tenis mi je život i volim to, a akademija je zahtevan program, ali je to legat i nešto čemu želim da se posvetim. Goran je tu jedan od glavnih trenera, takođe Viktor Toicki. Nadograđujemo tim, ima dosta posla, ali je uzbudljivo. Želimo da podržimo tenis u Srbiji i na Balkanu. Imamo mnogo talenta, posebno u poslednjih 20 godina, Janko Tipsarević takođe ima akademiju, radi dobar posao. Srbija postaje centar teniskog eko sistema u oblasti, što je predivno - zaključio je Nole.

Podsetimo, Đoković je slobodan u prvom kolu na turnir u Beogradu, a u drugom će igrati protiv pobednika meča Jegor Gerasimov - Mats Moraing.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)