"LEPO JE VIDETI ŽREB PUN SRBA" Novak Đoković o Serbia openu, igranju u rodnom gradu i o ambicijama

Đ. SAMOILOVIĆ

19. 04. 2021. u 20:40

VRATIO se Novak Đoković posle deset godina na zvanični ATP turnir u Srbiji i mnogo mu je drago što će ponovo u rodnom gradu igrati za titulu na takmičenju iz serije 250.

ЛЕПО ЈЕ ВИДЕТИ ЖРЕБ ПУН СРБА Новак Ђоковић о Сербиа опену, игрању у родном граду и о амбицијама

FOTO: Printskrin/Jutjub/Sport klub

To je bilo očigledno na pres konferenciji koju je održao za domaće i strane novinare uoči starta takmičenjima, na kojem će najverovatnije igrati sutra sa pobednikom iz duela Sonvo Kvona i Roberta Karbalesa Baene.

- Mnogo mi znači samo što sam ovde i što igram - rekao je Novak na konferenciji preko popularne platforme "Zum".

- Drago mi je što vidim da je žreb pun Srba i biće nekoliko naših mečeva. Nadam se da ću u četvrtfinalu igrati protiv Đerea ili Kecmanovića. Ako dođe do toga, biće prvi susret sa jednim od njih, ali generalno nisam igrao sa Srbima iz novije generacije. Igrao sam dosta sa Tipsarevićem ili Troickim na Turu, ali sa ovim momcima iz nove generacije, Krajinovićem ili Lajovićem, nisam toliko... Biće neobično igrati protiv nekog od njih na terenu na kojem zajedno treniramo. Podržavamo se međusobno, želimo jedni drugima sve najbolje, ali kada ste na terenu, vidite samo protivnika kojeg želite da pobedite.

Osvrnuo se i na neka ranija učešća na turniru koji je bio na programu od 2009. do 2012. i koji je dva puta osvajao.

- Kada igram kod kuće i predstavljam zemlju u svim timskim takmičenjima kao sportista, to su neke su od najlepših uspomena koje imam. Takođe, sećam se igranja na Srbija openu, pred porodicom i prijateljima, ne doživljavate to mnogo puta. Da igrate u rodnom gradu, sa podrškom publike... Nažalost, to nam neće biti dozvoljeno, možda nekoliko stotina, ali trudim se da uživam u svakom trenutku u svojoj zemlji, sa porodicom i prijateljima koje ne viđam često. Vraća mi se dosta uspomena koje imam od vremena kada sam bio dete, budući da sam krenuo da treniram ovde... Trudim se da prikupim energiju kako bih odigrao najbolje što mogu ovde - jasan je bio Đoković.

Dotakao se i reči Rafaela Nadala koji je nedavno izjavio da je Novaak "željniji" rekorda i priznanja od njega.

- Pa to što on želi i razmišlja, to je njegova stvar. Ja ne mogu da kažem kako on vidi mene u odnosu na rekorde. Ja ne osećam da sam opsednut ničim u životu, ali nemam problem sa tim da verbalizujem ciljeve prema kojima imam strast. Nikada nisam imao problem da kažem da želim to i to, ne razumem zašto bih imao problem sa tim. Možda ljudi ne žele da čuju ono što ima da kaže najbolji na svetu, naročito kada je politika u tenisu u pitanju. Ali ja ću stajati iza toga i nastojati da budem svoj čovek. Verbalizovao sam svoje ciljeve još kad sam bio mlad teniser i nemam problem sa tim da budem najbolji na svetu i osvojim grend slemove. Ja ću nastaviti da krčim svoj put koji jedinstven, oni svoj - istakao je najbolji igrač planete.

NE VIDIM LOGIKU U ATP PRAVILIMA

PROKOMENTARISAO je Novak i potencijalne olakšice za vakcinisane igrače na ATP događajima.

- Još nije mnogo toga odlučeno, spekuliše se i dalje, mnogo je nejasnoća. Ali ne mogu više od toga da kažem dok se ne donese pravilo od strane ATP. Rekao sam i ranije i dodaću da ne vidim logiku da ATP postavlja ovakav protokol da budemo u sigurnom okruženju, a da se ne prate uputstva lokalnih vlada - rekao je naš najbolji igrač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a