PRAVOSLAVNO FINALE: Rubljov preko Norvežanina do finala Monte Karla

Novosti online

17. 04. 2021. u 17:03

POZNAT je i drugi finalist mastersa u Monte Karlu. Grku Stefanosu Cicipasu pridružio se Rus Andrej Rubljov koji je u dva set (6:3, 7:5) savladao mladog Norvežanina Ruda.

ПРАВОСЛАВНО ФИНАЛЕ: Рубљов преко Норвежанина до финала Монте Карла

EPA

Nije dobro meč počeo po Rusa, pošto je Kasper Rud stigao do brejka već u trećem gemu, ali je Rubljov uzvratio ribrejkom izjednačivši na 2:2, da bi potom i u šestom gemu oduzeo servis Norvežaninu za visokih 4:2. Do kraja seta, 23-godišnji Moskovljanin je sigurno servirao, za konačnih 6:3.

Gde je završio prvi, Andrej je nastavio i drugi set, brejknuvši na startu Ruda, ali se Kasper nije predavao. Sledeća dva brejka pripala su njemu, pošto je u četvrtom (2:2), a potom i šestom gemu stigao do visokih 2:4.

Od tada je Rubljov pokazao zašto ga smatraju za nekoga ko će u budućnosti voditi glavnu reč u "belom sportu". Momentalno je uzvratio ribrejkom (3:4), da bi zatim i u 11. gema ponovo iznenadio Kaspera preokrenuvši rezultat u svoju korist (6:5).

Nošen velikim samopouzdanjem, Andrej Rubljov je sa četiri vezana poena, ne prepustivši nijedan protivniku, odservirao za pobedu i plasman na megdan Stefanosu Cicipasu.

Biće to šesti okršaj dvojice tenisera i drugo finale. U jedinom dosadašnjem, prošle godine u Hamburgu, slavio je sa 2:1 (6:4 3:6 7:5) Rubljev, koji vodi i u ukupnom skoru sa 3:2.

Igrali su i u polufinalu juniorskog mastersa 2018, kada je bolji bio Grk, ali tu su setovi igrani na četiri dobijena gema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina