MEDVEDEV I RAONIĆ KRITIKUJU FRANCUZE: Kao da će jednonedeljno pomeranje Rolan Garosa nešto promeniti

Novosti online

16. 04. 2021. u 19:01

DANIL Medvedev i Miloš Raonić kritikovali su odluku organizatora Rolan Garosa da usled epidemiološke situacije početak turnira pomere za jednu nedelju.

МЕДВЕДЕВ И РАОНИЋ КРИТИКУЈУ ФРАНЦУЗЕ: Као да ће једнонедељно померање Ролан Гароса нешто променити

Foto: AP

Rus tvrdi da je odlaganje drugog Gren slema u sezoni „smešno“, a Kanađanin je ljut što je tu informaciju saznao preko društvenih mreža.

Medvedev koji je prošlog meseca preskočio Rafaela Nadala na drugom mestu ATP liste smatra da jednonedeljno pomeranje početka francuskog Gren slema neće uticati na celokupnu situaciju sa virusom korona, te da ne vidi poentu ove odluke.

- Moram reći da je pomalo smešno. Ali ne od strane organizatora ili francuske Vlade, takva je generalno situacija. Ako posmatrate tako, dobijate osećaj da će ako odložite turnir za nedelju dana kovid nestati u toj nedelji.

Drugi reket sveta, s druge strane, veruje da bi mu kao igraču koji tek mora da se dokaže na šljaci dodatna nedelja mogla biti od koristi u pripremama.

- Pokušaću da iskoristim dve nedelje posle Rima da se zaista dobro pripremim i u Parizu ostvarim dobar rezultat, rekao je Medvedev.

Poput drugog tenisera sveta, ni Raonić nije zadovoljan odlukom o pomeranju Rolan Garosa, a ponajviše zbog toga što je tu informaciju dobio preko Tvitera.

Kanađanin smatra da su organizatori turnira bili nepravedni prema igračima jer ih nisu unapred obavestili o tome. 

- Suludo je o ovome saznati sa Tvitera. Ovo u velikoj meri utiče na igrače i nismo dobili nikakva uputstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a