RODŽER FEDERER U BEOGRADU? Đorđe Đoković otkrio kakve su šanse da se to desi

Novosti online

09. 04. 2021. u 20:48

BLIŽI se početak Serbia opena. Početak teniskog turnira iz serije 250 zakazan je za 19. april.

РОЏЕР ФЕДЕРЕР У БЕОГРАДУ? Ђорђе Ђоковић открио какве су шансе да се то деси

Foto: EPA-EFE/Samer F Rejjal/HANDOUT by beIN

Listu igrača koji će nastupiti u Beogradu predvodi najbolji igrač sveta Novak Đoković, ali tu su i velika imena poput Dominika Tima, Matea Beretinija, Gaela Monfisa, Aslana Karaceva... Takođe, igraće i ostali srpski teniseri - Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović...

Na turniru nećemo videti velikog Novakovog rivala Rafaela Nadala, a kakve su šanse da dođe Rodžer Federer?

Švajcarac je u poznim igračim godinama, sigurno mu nije ostalo još puno sezona u karijeri, a o njegovom mogućem učešću govorio je direktor turnira Đorđe Đoković.

- Nismo zvali Federera ove godine, jer moramo da uzmemo u obzir naš budžet. Ne možemo da potrošimo sve na jednog igrača, ali se nadam da ćemo ga videti na turniru sledeće godine ili nekoj narednoj, pre nego što ode u penziju - rekao je Đorđe Đoković u podkastu "Wish and Go".

On je istakao da je velika želja svih da turnir postane iz kategorije 500, kakav je u Barseloni koji se održava u istoj nedelji kao i Serbia open.

- Jedan od glavnih ciljeva nam je da turnir iz kategorije 250 pređe u kategoriju 500. Ako nam to uspe, licencu ćemo otkupiti trajno. Zato smo pažljivo birali nedelju održavanja turnira, kako bismo imali veće šanse za tako nešto - zaključio je Đorđe Đoković.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili