NOVI SKANDALOZNI NAPADI NA ĐOKOVIĆA: Australijanci optužili Novaka za nešto što nije rekao, a ima veze sa vakcinama protiv korone (VIDEO)

Novosti online

22. 02. 2021. u 11:25

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković je deveti put u karijeri podigao trofej namenjen pobedniku Australijan opena.

НОВИ СКАНДАЛОЗНИ НАПАДИ НА ЂОКОВИЋА: Аустралијанци оптужили Новака за нешто што није рекао, а има везе са вакцинама против короне (ВИДЕО)

Foto: AP

Nažalost, to nekima nije po volji, a ni maestralna partija protiv Danila Medvedeva. Ima mnogo toga lepog da se piše o Srbinu u Australiji. Ipak, inostrani mediji ne žele to, pa izvlače iz konteksta Đokovićeve izjave, traže bilo šta ružno vezano za Srbina.

Naime, australijska TV "10Sport" je nakon velikog trijufma Đokovića na skandalozan način iznela brojne laži kako bi skrenula pažnju sa Novakovog velikog uspeha.

Prilikom emitovanja snimka na kojima Novak sa peharom pozira na Brajton plaži u Melburnu, ova televizja je stavila srpskom teniseru u usta reči koje nikada nije izgovorio.

"Devetostruki šampion Australijan opena Novak Đoković je odbio da se obaveže da će primiti vakcinu protiv virusa korona. To dolazi nakon što su navijači koji su protiv vakcina kritikovani jer su zviždali pri ceremoniji nakon meča", navode u prilogu i dodaju:

"Pobeda na Australijan openu je pala u senku zbog navijača koji su protiv vakcina. Navijači su izviždali predsednicu teniske asocijacije Australije Džejn Hrdličku čim je pomenula vakcinu za virus korona, a onda ponovo nekoliko momenata kasnije".

Istina, pomenuta gospođa jeste izviždana na ceremoniji dodele pehara, ali kada je počela da hvali vladu australijske države Viktorija.

U nastavku pomenutog priloga izneli su šokantne neistine o Đokoviću. Naveli su da je Novak istakao da neće primiti vakcinu protiv korone.

"Đoković je bio glasan kada su u pitanju njegovi stavovi koji se protive vakcinaciji i odbio je da se obaveže da će se vakcinisati pred naredni turnir".

Naravno, ovo nema veze sa istinom, jer Novak na ceremoniji diplomatski odgovorio na pitanja vezana za pandemiju korona virusa. Odbio je da se meša u stvari o kojima ne zna mnogo.

"Ima mnogo različitih mišljenja i pomešanih emocija o onome što se dešava u svetu, ljudi hoće normalan život ponovo", rekao je Novak, dodavši:

"Za sada je sve to debata, u vazduhu je i ja neću da komentarišem ništa što nije konkretno".

Nije Novak hteo da iznosi svoje mišljenje i ulazi u bilo kakve rasprave, ali ni taj diplomatski odgovor nije bio dovoljan Australijancima da ne pišu ružno o najboljem teniseru današnjice.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)