MEDVEDEV BOCNUO ĐOKOVIĆA: On je pod pritiskom, a ne ja

Novosti online

19. 02. 2021. u 12:25

DANIL Medvedev pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 3:0 pa će u finalu za trofej na Australijan openu igrati protiv Novaka Đoković.

МЕДВЕДЕВ БОЦНУО ЂОКОВИЋА: Он је под притиском, а не ја

Foto: AP

Prvi teniser sveta je nepobediv na Rod Lejver areni, igra za deveti trofej u Melbunru, nikada nije izgubio finale u Melburnu.

Danil Medvedev kaže da čeka veliki meč bez pritiska.

- Nema pritiska. Igram protiv tenisera koji ovde nije izgubio. Igra deveto finale - kazao je Medvedev o Novaku, a potom dodao:

- On je na grend slemovima uvek igra sa Rafom ili Rodžerom, možda je on pod pritiskom. Za mene će ovo biti još jedno veliko iskustvo - jasa je bio Rus.

Ovo će mu biti drugo grend slem finale, nakon što je prošle godine izgubio od Rafaela Nadala za titulu na US openu.

- Iskustvo iz US opena će mi pomoći. Prvo finale sam igrao protiv jednog od najboljih (Nadal prim. aut). Bio je to neverovatno, isto tako teško će biti u nedelju protiv Novaka".

Medvedev je ostvario 20. trijumf u nizu i pokazao da se nalazi u fantastičnoj formi.

- Nemam odgovor na sve to. Možda naporan rad... Srećan sam što sam to postigao, trudim se da igram najbolje što mogu, iako je bilo nekih mečeva kada nisam bio zadovoljan. Sve ukupno moram da budem zadovoljan".

Izneo je utiske i o meču sa Cicipasom.

- Bilo je teško. Delovalo je da bi Cicipas mogao da se vrati, kao protiv Nadala. Kao da sam se uplašio pobede. Nisam poput Novaka i Rodžera. Međutim, moram da budem zadovoljan igrom, a posebno servisom", zaključio je Rus.

Đoković protiv Medvedeva vodi 4:3. Srbin i Rus su 2019. godine igrali na Australijan openu, a Novak je slavio 6:4, 6:7, 6:2, 6:3.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna