LEJVER NEMA DILEMU KO JE NAJBOLJI Možda će ga Novak stići

Novosti online

16. 02. 2021. u 22:16

LEGENDARNI australijski teniser Rod Lejver smatra da je Rodžer Federer najbolji igrač u ovoj eri.

ЛЕЈВЕР НЕМА ДИЛЕМУ КО ЈЕ НАЈБОЉИ Можда ће га Новак стићи

FOTO: EPA

Lejver je oduvek bio naklonjen Federeru, ali je svestan da Novak Đoković i Rafael Nadal ozbiljno prete da ugroze sve njegove rekorde.

– Po meni, Rodžer Federer je šampion svoje ere. Svakako da jeste, pogledajte njegove rezultate i mnogo toga ukazuje da je najbolji svih vremena. Ipak, ako date nekim drugim momcima malo više vremena, možda će ga oni stići i biti jednako dobri kao Rodžer. Đoković je svakako na tom putu, zajedno sa Nadalom, jer je osvojio veliki broj turnira i njegova konstantnost je zapanjujuća – rekao je Lejver za australijski “Foks sports”.

Federer se na teren vraća osmog marta, a Australijanac veruje da Rodžer još uvek može da osvaja najveće turnire.

– Kada sam tokom prošle godine pričao sa njim, Rodžer je mislio da će najbolji tenis igrati do svoje 40. godine i mislim da je eto blizu tog ispunjenja. Nažalost, kolena mu zadaju probleme. Imao je operaciju posle čega će biti u dobroj poziciji. Ne vidim mu uspeh na Rolan Garosu, ali Vimbldon je svakako tu i US Open. Mislim da može da osvoji još turnira. Voli da igra, da se takmiči, okruženje u kom se nalazi. Vidi da je i dalje tu uz Đokovića i Nadala, neobično je imati tako velike igrače na okupu u isto vreme – naveo je Lejver.

Rod Lejver je 11 puta osvajao gren slem turnire. Jedini je igrač u open eri koji je ostvario kalendarski gren slem (uz Dona Badža kome je to uspelo pre open ere 1938. godine) i jedini uz zemljaka Roja Emersona koji je svaki od četiri velika turnira osvajao dva ili više puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

SENZACIJA U MINHENU: Zverev izgubio od 106. tenisera sveta