ĐOKOVIĆ POSLE POBEDE: U Australiji se osećam kao u dnevnoj sobi, samo što ne sedim na svom kauču

Novosti online

10. 02. 2021. u 09:12

NOVAK Đoković pobedio je Frensisa Tijafoa sa 6:3, 6:7(3), 7:6(2), 6:3. Naš as bio je zadovoljan posle trijumfa kojim je obezbedio plasman u treće kolo Australijan opena.

ЂОКОВИЋ ПОСЛЕ ПОБЕДЕ: У Аустралији се осећам као у дневној соби, само што не седим на свом каучу

FOTO: AP

Imao je najbolji igrač sveta reči hvale i za Amerikanca, s punim pravom, jer je 64. reket sveta pružio odličan otpor Noletu.

- Težak meč plus teški uslovi. Imali smo sunce, bilo je tada jako vruće i igrali smo duge poene. Moram da odam Frensisu priznanje na ovom sjajnom meču i na tome kako je igrao - rekao je Đoković posle meča na "Rod Lejver Areni".

Tijafo je često odugovlačio vreme. Na kraju je sudija morao da reaguje kaznom, oduzeo mu je prvi servis. Amerikancu se to nije dopalo, pa je čak i opsovao čoveka u stolici.

- Nažalost, bila je ta opomena posle koje je izgubio prvi servis, a izgubio je i taj svoj servis gem u finišu. Nije trebalo tako da bude, nije imao sreće, ali nadam se da će sada imati dobru sezonu.

Jedno od pitanja bilo upućeno Novaku bilo je da li mu je odgovaralo što je u ovako ranoj fazi turnira odigrao dug meč (trajao tri sata i 34 minuta).

- Ako bih mogao da biram, onda bih voleo da imam ovakve mečeve u prvoj nedelji, jer posle mečevi postaju sve teži, bolje rangirani igrači dolaze... Nije prvi put da imam ovakvu situaciju, znam kako da se suočim sa tim. Srećan sam što sam prošao kroz treći set, igrao je on dobro, imao sam 26 as servisa, ovo mi je verovatno lični rekord. Ovo je verovatno najbrža podloga ikada na Australijan openu, a igram već 15 godina ovde. Morate da imate odličan servis, da njime pokušate da osvojite neke lake poene.

Đoković se na ovom Grend slemu oseća kao kod kuće. To je i sam potvrdio, a kako i ne bi kada je apsolutni rekorder Australijan opena sa osam titula.

- Ne znam, verovatno je više stvari koje utiču na moje pozitivne igre ovde tokom godina. Kada negde ostvarite mnogo pobeda, sve ste samouvereniji i osećate se ispravno, kao da ste u svojoj dnevnoj sobi. Tako se osećam ovde, samo što ne sedim na svom kauču - zaključio je Đoković.

Podsetimo, Novaku će Amerikanac biti rival i u sledećem kolu. Ko će to biti znaće se posle meča Rajli Opelka - Tejlor Fric.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)