TALENTOVAN, ALI IDIOT: Radije bih pio špricer i provodio se nego bio kao Đoković

Novosti online

20. 12. 2020. u 09:20

JEDAN od najkontroverznijih tenisera današnjice uz Nika Kirjosa i Bernarda Tomića je svakako Benoa Per, momak koji može svakoga da pobedi, ali isto tako od bilo koga i da izgubi.

ТАЛЕНТОВАН, АЛИ ИДИОТ: Радије бих пио шприцер и проводио се него био као Ђоковић

FOTO: EPA

Francuski teniser je bez dlake na jeziku priznao da mu je bitnije da uživa u životu, nego da se žrtvuje kako bi bio najbolji na svetu i osvajao grend slem trofeje

Per je u najnovijoj kolumni pisao o karijeri, načinu života, Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu, Rodžeru Federeru...

- Za mene su rekli da sam talentovan, ali da sam idiot. Mnogo puta su mi rekli da imam sve što je potrebno za Top 10 - napisao je Per, koji priznaje da nikada nije imao velike ambicije.

Francuz je trenutno 28. na planeti, ima 31 godinu i renking karijere mu je 18. mesto, a mnogi su očekivali više od njega.

- Nikada nisam nešto mnogo želeo da osvojim grend slem. Radije bih bio u Top 30 i uživao u životu igrajući golf i pijući špricer kada god mi se to radi, nego žrtvovao sve kako bih postao "broj 1".

Per je tokom karijere osvojio tri ATP titule, a na grend slemovima nikada nije prošao osminu finala u koju je neretko i stizao.

- Živim životom kojim bi mnogi hteli da žive. Zarađujem novac, uživam, putujem... ma, ja sam najsrećniji čovek na svetu. Otišao sam 2019. na Mikonos i Ibicu, tamo proveo neke prelepe trenutke sa prijateljima. A to neću moći da radim kada budem imao 40 godina.

Dok su članovi velike trojke život posvetili tenisu i mukotrpnom radu na sebi, Per nije žeelo takav život.

- Nisam ljubomoran na Nadala, Federera i Đokovića. Izuzetno ih poštujem i mislim da je to što rade neverovatno, ali kada vidim da Rafa osvoji Rolan Garos, a onda dva dana kasnije trenira u Kvinsu za sezonu na travi... Ja da osvojim Rolan Garos ne bih otišao ni u Kvins ni na Vimbldon, verovatno bih momentalno završio sezonu. Oni su veliki šampioni. Bez njih tenis ne bi bio tu gde jeste. Divim im se, ali nikada neću biti kao oni. I to ne znači da sebe neću smatrati šampionom. Bio sam 18. na svetu, u Top 100 sam već deset godina i imam tri ATP titule. To je jedna savršena karijera - jasna je Francuz.

Kaže da, za razliku od većine ostalih tenisera, ume da se opusti.

- Niko nije opušten, tenis je njihova jedina stvar u životu. Postoji "praznina" koju će imati kada završe karijeru, dok ću ja i dalje imati svoje špricere, noćne provode i golf. Imam divan život, onakav kakav bi mnogi želeli da imaju. Zarađujem, uživam, putujem, najsrećniji sam momak na svetu. Imam sreće. Ne bih žrtvovao ništa da bih bio "broj 1" - zaključio je Per.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)