AUSTRALIJAN OPEN NA DVA KONTINENTA: Teniski presedan, ovo se nikada nije dogodilo u istoriji “belog sporta”

Novosti online

30. 11. 2020. u 18:29

VIRUS korona je poremetio ovu tenisku sezonu, a zbog sve većeg broja obolelih u čitavom svetu, deluje da će posledice trpeti i naredna.

АУСТРАЛИЈАН ОПЕН НА ДВА КОНТИНЕНТА: Тениски преседан, ово се никада није догодило у историји “белог спорта”

Foto: EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

Zbog toga su brojna takmičenja pod znakom pitanja, a jedno od tih je i Australijan open.

U toku su pregovori između Teniskog saveza Australije i tamošnje Vlade oko organizacije prvog grend slema, a kako piše španska "Marka" po prvi put u istoriji bi moglo da se dogodi da se jedan turnir ovog tipa održi na dva kontinenta.

Isti list piše da bi turnir trebalo da počne 1. februara, ali prema sadašnjim merama u državi Viktoriji, svi igrači bi najkasnije do 8. januara trebalo da stignu, kako bi prošli obavezan karantin.

Organizatori su zbog toga zabrinuti i razmatraju mogućnost da se turnir odigra u dve države, odnosno čak i na dva kontinenta. To bi drastično smanjilo broj igrača i članova njihovih timova u "balonu", u kojem bi se igralo.

Kvalifikacije bi se igrale u nekoj drugoj državi, a glavni turnir u Melurnu. Lokacije koje se spominju su Doha, Dubai i Singapur, zbog blizine Australiji.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2023. u 19:16

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)