NADAL KORISTI ĐOKOVIĆEV KIKS U BEČU? Španac bi mogao da sruši Novakov istorijski rekord

Novosti online

31. 10. 2020. u 19:12

TRKA za prvo mesto na ATP listi je uvek uzbudljiva, a Novak Đoković bi zbog poraza od Lorenca Sonega ipak godinu mogao da završi na drugom mestu.

НАДАЛ КОРИСТИ ЂОКОВИЋЕВ КИКС У БЕЧУ? Шпанац би могао да сруши Новаков историјски рекорд

FOTO: EPA

Šanse za tako nešto su jako male. Naime, Rafael Nadal bi mogao da stigne našeg asa. To bi se desilo u slučaju da Srbin ne osvoji bodove do kraja godine. Đoković je trenutno na broju od 11.830 bodova, a Nadal ima 9.850.

Španac je za sada prijavio turnire u Parizu i Londonu, a ako bude maksimalan na ta dva događaja mogao bi da dođe do 11.590 bodova.

Ipak, to mu ne bi bilo dovoljno da dođe na vrh teniskog karavana, ali ukoliko se odluči da nastupi na turniru iz serije 250 u Sofiji mogao bi da prestigne Novaka.

U prestonici Bugarske bi imao priliku da dođe do novih 250 bodova, što znači da bi do kraja sezone mogao da ima 11.940 bodova, 110 više od Novakovog trenutnog salda.

Treba ipak imati na umu da na Završnom mastersu u Londonu Đoković mora da odigra ispod očekivanja, tačnije da ne ostvari nijednu pobedu u grupi da bi ga Nadal prestigao na prvom mestu ATP liste. Ipak, malo je verovatno da će nešto tako desiti.

Ukoliko Novak okonča godinu kao prvi izjednačiće se sa Pitom Samprasom po tome što su samo njih dvojica šest puta godinu završavali kao najbolji na svetu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024