VIMBLDON BIO SPREMAN: Čelnici turnira naplatili 141 milion dolara zbog korone

B. Caranović

26. 10. 2020. u 16:38

DOK se u Srbiji svest o osiguravanju tek širi, pa su najčešće polise životne i koje se tiču nezgoda, u svetu su ovakve vrsta pokrića vrlo šarenolike.

ВИМБЛДОН БИО СПРЕМАН: Челници турнира наплатили 141 милион долара због короне

Foto arhiva VN

Svetske zvezde osiguravaju lice, telo, osmeh, noge, zadnjicu... Među jedinstvene slučajeve sa naših prostora spada osiguranje Egzit festivala na sumu od milion evra, dok je posledenji svetski primer naplate izuzetno visokog osiguranja, pokretanje polise usled otkazivanja teniskog turnira Vimbldon - od čak 141 milion dolara!

Čuveni grend slem se već dve decenije osigurava za slučaj otkaza turnira usled epidemije. Zahvaljujući tome ove godine je zbog otkaza usled Kovida-19 Vimbldon naplatio 141 milion dolara od svoje osiguravajuće kuće!

Organizatori turnira u Londonu su od 2003. godine kda je počeo da se širi virus SARS, plaćali godišnje 1,5 milion funti osiguranja od pandemije. Isplatili su tokom 17 godina otprilike 25,5 miliona funti za polisu koja pokriva štetu od 114 miliona funti. Ispostavilo se da je invsticija bila pametna.

Poznavaoci kažu da Vimbldon godišnje zarađuje oko 160 miliona dolara na medijskim pravima, 151 milion od sponzora i oko 52 miliona dolara od prodaje ulaznica. I kada se izuzmu troškovi za plate i nagrade od 38,7 miliona dolara i uračuna isplata osiguranja, organizatori su tvrdili da je gubitak od otkazivanja veliki.

Vimbldon je ove godine otkazan prvi put nakon Drugog svetskog rata. Reč je o 134. turniru po redu koje će, umesto ove, da se odigra sledeće godine od 28. juna do 11. jula.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!