TENISKI SKANDAL - NADAL DOPINGOVAN? To su pričali zbog Federera

Novosti online

22. 10. 2020. u 17:44

PRE sedam godina kao bomba je odjeknula vest da je Rafael Nadal dopingovan.

ТЕНИСКИ СКАНДАЛ - НАДАЛ ДОПИНГОВАН? То су причали због Федерера

Foto: EPA

Bivša francuska ministarka zdravlja i sporta Roselin Bašelo optužila je nekadašnjeg broja jedan da je pao na doping testu 2013. godine.

- U teniskom svetu se ne otkriva javno kada je neko uhvaćen u korišćenju dopinga, niti koliku je kaznu dobio, ali se sve sazna kada iznenadaigrač po nekoliko meseci ne igra na turnirima. Rafael Nadal je 2013. godine imao "čuvenu povredu", zbog koje nije igrao sedam meseci, ali mi znamo da je u stvari bio pozitivan na doping testu, rekla je Bašelo u televizijskom intervju za kanal “Grand8”, a preneo je španski “As”.

Nadal je posle i tužio famoznu ministarku, pa je stavljena tačka ubrzo na taj slučaj.

O toj temi, kao i mnogim drugima, pisao je francuski teniser Žil Simon.

Simon je objavio autobiografiju "This Sport That Makes You Crazy" u kojoj je govorio i o navodnim vezama Rafaela Nadala i doktora Eufemijana Fuentesa. U pitanju je osoba koja je bila i u zatvoru zbog doping skandala sa španskom biciklističkom reprezentacijom, a postojale su spekulacije u medijima da su njih dvojica bili izuzetno bliski.

Nadal je sve demantovao, a Simon se dobro seća tog perioda...

- Teško je nekima bilo da pojme u to vreme da Rafael Nadal može da bude bolji od Rodžera Federera. Zbog toga smo i širili glasine da se dopinguje...", napisao je iskreni Žil Simon.

- Nadal se ne uklapa u profil tenisera. Eto, nikada nismo razgovarali o građi Rodžera Federera koji nema baš mnogo toga što bi mogao da zavidi Nadalu. A onda u Australiji sa 35 godina odigra pet setova, to je neverovatno... Ali, niko nije obratio pažnju na to", dodao je Francuz.

U svojoj autobiografiji Žil Simon se dotakao i teme "nedodirljivosti Federera", odnosno rekao je da ćemo tek kada Novak Đoković i Rafael Nadal budu imali više grend slemova shvatiti da su veći.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)