NOVAK DOLAZI KUĆI: Stižem, nedostaje mi Srbija!

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

12. 10. 2020. u 09:00

POSLE meča, Novak je istakao da će nedelju dana da sebi da oduška, posle čega će da odigra turnir u Beču, koji prethodno nije bio u njegovom kalendaru.

НОВАК ДОЛАЗИ КУЋИ: Стижем, недостаје ми Србија!

FOTO: EPA

- Nemam mnogo vremena da se odmaram i opuštam. Provešću kvalitetno vreme sa najbližima, decom, suprugom, roditeljima. Biću u narednom periodu u Srbiji i u regionu. Radujem se da budem sa svojim narodom i u svom gradu. To mi prija i nedostaje - rekao je Novak.

PRVO MESTO I GREND SLEMOVI

NOVAK je naglasio da i dalje ima iste profesionalne ciljeve.

- Najveći su istorijski broj jedan i grend slemovi. Kada budem ostvario jedan, za koji imam veće izglede, a to je renking, nadam se već sledeće godine, onda ću se usredsrediti u potpunosti na grend slemove i dati im svu pažnju. Neće to biti neka velika razlika, jer su u poslednjoj deceniji moje karijere grend slemovi ionako bili najbitniji.

Bio je, naravno, razočaran rezultatom, ali i dodao, obraćajući se na konferenciji za medije, da to nije ni prvi ni poslednji meč koji je izubio u karijeri.

- Znam tačno šta treba da radim, a prva stvar je da se totalno opustim i razmišljam o nečemu drugom! Prvo ću da izađem iz "mehura" i da se konačno malo prošetam.

Novinare je zanimalo da li i dalje želi da potuče rekorde koji stoje pred njim.

- Da mislim da je prekasno, mislim da bih danas završio karijeru! Ali pošto ne mislim da je prekasno, nastaviću dalje, koliko god imam goriva u nogama, ljubavi, želje i volje da nastavim da se bavim ovim sportom i da se iz dana u dan trudim da budem bolji igrač i u što boljoj formi. Jedan poraz, iako je finale grend slema, ne može toliko da me poremeti. Dosta sam razvio, kako to Englezi kažu, "čvrstu kožu". Ne dozvoljavam da me poljuljaju razne spekulacije i situacije ove vrste.

PODRŠKA Navijačka grupa "Srbikosi"/FOTO: AP

Iako je, kako kaže, ušao u četvrtu deceniju, ciljevi mu se nisu promenili.

- I mene i Nadala, a pogotovo Federera, koji je stariji od nas, odjavljivali su i penzionisali mnogo puta do sad. Ali, nas trojica i dalje pokazujemo i dokazujemo da smo najbolji igrači na svetu, uprkos očekivanjima da možda treba da okačimo reket o klin. I dalje ima veliku želju da igram tenis, jer je za mene ovaj sport i igra, i ljubav, i užitak - rekao je Novak.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a