NADAL PRED DUEL SA NOVAKOM: On je jedan od najtežih rivala, pobeda nije moja opsesija

Novosti online

11. 10. 2020. u 11:47

BROJIMO "sitno" do početka finala Rolan Garosa koje će igrati Novak Đoković i Rafael Nadal.

НАДАЛ ПРЕД ДУЕЛ СА НОВАКОМ: Он је један од најтежих ривала, победа није моја опсесија

Foto AP

Duel dvojice najboljih tenisera na svetu prava je poslastica za sve ljubitelje "belog sporta", deo javnosti je uz Novaka, dok deo prednost daje Nadalu. Šta na sve to kaže Španac?  

"Jedino što znam je da ako hoću da se nadigravam sa Novakom, moram da budem u svom najboljem izdanju. Jer, ako ne budem igrao najbolje što mogu, situacija će biti veoma teška. Svestan sam ja da je to teren na kome sam jako dobro igrao veoma dugo, što mi pomaže. Ali i on ima neverovatan učinak ovde, maltene svaki put je u završnici. On vam je jedan od najtežih mogućih rivala. Ali, i ja sam tu, sa željom da nastavim da pružam ono najbolje što mogu. Volim kada je scenario ovakav. Znam da je potrebno da iskoračim. Recimo, kao što sam u polufinalu, samo mi sada treba još jedan", rekao je Nadal.

Rodžer Federer ima 20 grend slem trofeja, Rafael Nadal 19, a Novak Đoković 17. U slučaju pobede Teniser iz Majorke bi se izjednačio sa Švajcarcem, on tvrdi da o tome ne razmišlja previše. 

"Novak ima 17 grend slem trofeja, ja 19, videćemo šta će biti u finalu. Trka u grend slem trofejima mi nije opsesija. Sledim svoj put, veoma sam zadovoljan karijerom. Moja sreća se ne menja u zavisnosti od toga da li pobedim nekog velikog rivala ili ne. Nastaviću da igram dobar tenis i da budem srećan", rekao je Nadal.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati