SKANDAL U PARIZU NA ĐOKOVIĆEVOJ KONFERENCIJI: Novak progovorio o temi o kojoj niko ne priča (VIDEO)

Novosti online

28. 09. 2020. u 15:37

KONFERENCIJA najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića uoči njegovog nastupa na Rolan Garosu naprasno je prekinuta.

СКАНДАЛ У ПАРИЗУ НА ЂОКОВИЋЕВОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ: Новак проговорио о теми о којој нико не прича (ВИДЕО)

Foto AP

Đoković je bio upitan o o problemima sa pandemijom virusa korona i kako se nosi sa stresom jer bi ukoliko bude pozitivan PCR testu, mogao  bi da bude diskvalifikovan.

- Mislim da je to stres ako izaberete da to posmatrate kao stres. Ja sam izabrao da to ne bude slučaj. U pitanju su stvari na koje ne mogu da utičem. Mogu samo da probam da sebe dovedem u situaciju da igram dobro, nadajući se da ću imati šansu da se nadmećem, da budem negativan na testu, ali ako se dogodi rezultat koji nije negativan... onda - to vam je, što vam je. Treba to prihvatiti... A stvarno je tužno što su neki igrači baš tako diskvalifikovani iz glavnog dela turnira, neki i iz kvalifikacija. Voleo bih da su oni koji su bili pozitivni na testu - potom, 24 sata kasnije, još jednom bili testirani, kako bi se utvrdilo da li je ono bilo 'lažno pozitivan' rezultat, ili stvarno pozitivan. Ako je dvaput bio pozitivan rezultat, onda bi, naravno, trebalo da takav igrač bude van turnira, ali ako je u pitanju lažno pozitivan provobitni rezultat, trebalo bi mu dozvoliti da igra. A to nije bio slučaj ovde, to nije bio slučaj ni u NJujorku, ali jeste možda na nekim drugim ATP turnirima. Zato je sve to malo zbunjujuće za nas. Nije lako ni za same organizatore turnira da izađu na kraj sa tolikom količinom testiranja, usled velikog broja učesnika, ali mislim... Bilo bi više fer prema igračima da imaju šansu da možda budu u izolaciji 24 sata, pre nego što urade drugi test. Jer, mnogo je dokaza da je bilo lažno pozitivnih rezultata, ne samo u tenisu, nego inače", rekao je najbolji teniser sveta.

Ipak, u tom trenutku je voditelj konferencije naglo pokušavao da prekine Đokovićevo izlaganje, odmah posle teme o korona virusu i situaciji koja na Rolan Garosu nije sjajna.

Već smo čuli primere o diskvalifikaciji Peđe Krstina, Damira DŽumhura i Fernanda Verdaska, upravo zbog korona virusa, a očigledno da organizatori žele da izbegnu nezgodnu temu.

Jedan od novinara nije čuo da voditelj pokušava da prekine konferenciju, pa je usledila konstatacija da bi ovo mogao da bude Đokovićev Rolan Garos, jer je to jedini slem na kojem nema više od jedne titule.

- Znate, u mojoj zemlji se kaže 'Iz vaših usta u Božje uši'! Nadam se da će to što ste rekli - da se i ostvari, da ću moći da osvojim titulu. Želim to, veoma sam motivisan. Sanjao sam toliko dugo titulu na Rolan Garosu, gubio tri finala pre osvajanja trofeja 2016, što mi je bio jedan od najlepših trenutaka u karijeri. Nadam se da će to možda biti i ove godine. Videćemo", rekao je Đoković pre nego što je konferencija bila prevremeno prekinuta.

Voditelj konferencije nije objasnio zbog čega je to učinjeno...

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SVI SU OVO ČEKALI: Novak saznao kada kreće odbranu titule na Rolan Garosu!