NEKADAŠNJI ČLAN ĐOKOVIĆEVOG TIMA: Otišao sam zbog Ivaniševića, on je tamo šef parade

Novosti online

27. 09. 2020. u 10:23

BIVŠI analitičar Novaka Đokovića, Kreg O' Šonesi odlučio je konačno da otkrije zbog čega je napustio tim najboljeg igrača sveta.

НЕКАДАШЊИ ЧЛАН ЂОКОВИЋЕВОГ ТИМА: Отишао сам због Иванишевића, он је тамо шеф параде

Foto arhiva VN

- Razlog je bio Goran Ivanišević koji je došao, da tako kažem, kao novi glavni trener. Poseduje daleko mnogo manje iskustva sa analitikom i možda joj ne veruje toliko. Na kraju, nije mu ni trebala. Ali, on je šef parade i ja to moram da poštujem - rekao je O'Šonesi.

Naime, Ošonesi je tri godine sarađivao sa Đokovićem kao analitičar.

- Bile su to divne tri godine! Sa Novakom sam radio analize pre i posle meča, da li lično ili bi mu ih poslao. Najbližu saradnju sam imao sa Marjanom Vajdom, nas dvojica smo uvek raspravljali šta bi trebalo da pokažemo Đokoviću, da li u vidu podataka ili videa.

Australijanac se prisetio i problemna kroz koje je Novak prolazio.

- Bila je to luda vožnja! Pre svega zato što je Novak u to vreme ima velikih problema, prvo sa povredom lakta tokom 2017, pa je onda usledio i težak povratak 2018. Ali je tada do kraja godine uspeo da se katapultira sa 22. na prvu poziciju, a narede sezone je odigrao pakleno. Bilo je uspona i padova, ali je sve u svemu bilo zabavno.

O'Šonesi trenutno radi sa Mateom Beretinijem i Jan Lenardom-Štrufom, ali je opet najviše pričao o samom Đokoviću.

- Novak je neverovatno ljubopitljiv i znatiželjan, želi sve da zna! Sećam se razgovora kada me je pita kako da popravi retern. Svi mi znamo da ima najbolji retern u istoriji i da je prvi teniser sveta, ali i dalje ima glad za znanjem i poriv da napreduje. Uvek je spreman za analizu tenisa uopšte, ali pre svega narednog protivnika.

Kreg je i za kraj pohvalio srpskog tenisera.

- Njegova želja da pročisti i usavrši igru podigla ga je na viši nivo. Veoma impresivno. Poslednjih godina njegove odluke na terenu su postale još bolje. Postao je i disciplinovaniji u igri i uvek vraća tu još jednu lopticu. AS to je krucijalno, naročito na šljaci. Više se ne događa da pobedi samog sebe, i veoma retko dozvoljava protivnicima lak poen. Oseća im takođe snage i slabosti i to koristi - rekao je O'Šonesi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ REKET ZAMENIO PALICOM: Vratio se u Marbelju i u prvom planu mu trenutno nije tenis (FOTO)