KAKVE REČI ĐOKOVIĆA PRED FINALE: Još uvek imam glad za titulama, nadam se da ću staviti ruke na trofej

Novosti online

20. 09. 2020. u 19:01

NOVAK Đoković se pobedom nad Kasperom Rudom sa 7:5, 6:3 plasirao u finale Mastersa u Rimu. Naš as nije krio zadovoljstvo zbog trijumfa.

КАКВЕ РЕЧИ ЂОКОВИЋА ПРЕД ФИНАЛЕ: Још увек имам глад за титулама, надам се да ћу ставити руке на трофеј

Foto: EPA-EFE/ Riccardo Antimiani / POOL

Srbin se plasirao u 52. Masters finale, a ukupno 10. u prestonici Italije. Đoković će imati priliku da podigne 81. trofej u karijeri pred publikom, koja se danas u određenoj meri vratila na tribine.

- Nedostajali su mi. Svaki igrač na Turu, muški i ženski, nedostaju mu navijači i nadam se da će biti više navijača na ostalim turirima. To je bila sjajna vest kad su nam rekli da ćemo igrati pred navijačima. Ovo je i dobar znak za celu kovid situaciju, to jest da se stvari popravljaju u ovoj zemlji i u drugim državama - rekao je Đoković posle meča.

Novaku nije bilo lako protiv upornog Norvežanina. Najbolji pokazatelj za takvu tvrdnju je taj da je meč trajao više od dva sata.

- Bilo je teško danas, dva seta sa preko dva sata. Mogao je bilo ko da dobije prvi set, imao je dve set lopte. Bilo je i vetrovito, verovatno najvetrovitiji dan ove godine i bilo je jako teško izdržati. U drugom setu je bilo bolje, bolje sam udarao lopticu i navikao se na uslove.

Đoković u ponedeljak juri 36. Masters titulu/Foto: EPA-EFE/ Angelo Carconi / POOL

Potom je svetski broj jedan prokomentarisao igru Ruda.

- On trenira na Nadalovoj akademiji tako da je to sličan stil igre. Igra sa mnogo spina, nikada nisam igrao sa njim, nikada nisam ni trenirao, možda jednom. Njegov forhend je zaista sjajno i zaista mi je bilo na početku teško da razumem razdaljinu na terenu od mene i loptica koje mi šalje. Bilo je teško i mentalno i fizički, ali sam zadovoljan.

U finalu će se boriti za 36. Masters trofej u karijeri, a na tom putu mu stoji pobednik meča Dijego Švarcman - Denis Šapovalov.

- Naravno, veoma je bitno, inače ne bih bio ovde. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo i posle 15 godina na Turu i dalje imam glad za titulama, to jest da dolazim da se borim za titule. Igraću protiv Dijega (Švarcmana) ili Denisa (Šapovalova), obojica su u izuzetnoj formi. Dijego je odigrao meč života u subotu protiv Nadala i na šljaci se najbolje snalazi, Denis je napredovao mnogo na šljaci u prethodnih par godina. Biću spreman za bilo koga i nadam se da ću na kraju staviti ruke na trofej - zaključio je Đoković.

Finale je zakazano za ponedeljak. Ukoliko Nole osvoji titulu postaće igrač sa najviše Masters trofeja - imaće jednu više od Nadala.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuk

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)