BEKER O NOVAKOVOJ DISKVALIFIKACIJI: Motiv za Rim i Rolan Garos

J. J.

11. 09. 2020. u 21:53

PITAO se Boris Beker zašto Marijan Vajda nije otišao sa Novakom u Njujork.

БЕКЕР О НОВАКОВОЈ ДИСКВАЛИФИКАЦИЈИ: Мотив за Рим и Ролан Гарос

Foto AP

Nemac veruje da bi najbolji teniser sveta bio mnogo smireniji sa čovekom koji mu je drugi otac. Možda bi Đoković i tad bio diskvalifikovan sa Ju-Es opena posle spleta nesrećnih okolnosti, ali bi mu glava sigurno bila više u tenisu nego u političkim previranjima sa ATP i grend slemovima.

Beker je o ovim temama i šansama bivšeg učenika na šljaci govorio za Jurosport:

- Novak još pokušava da svari sve što se dogodilo, ali poznajući ga, on će ovu situaciju pretvoriti u priliku da napravi nove uspehe. On je ozbiljan kandidat za titule na šljaci, ali u Parizu bih prednost dao Nadalu i Timu. Mnogo zavisi i od Rima - smatra nemački stručnjak.

Dosta toga je vezano i za Novakove aktivnosti oko nove asocijacije. U SAD se činilo da mu je to samo dodatni pritisak.

- Nadal i Federer se ne bave političkim igrama. Imaju druge ciljeve, žele da ispišu istoriju ovog sporta. Neki smatraju da je to mudra odluka. Možda je trebalo da sve to bude tajno, ali mnogi su izašli sa različitim mišljenjima. A suština je da svi budu jedinstveni. Unija igrača je osnovana 1972. na inicijativu tenisera. Potom se pretvorila u ATP, koji se sastoji od dve struje - turniri i igrači. Očigledno da danas mnogi ne osećaju da ATP zastupa njihove interese. Čini mi se pošteno da igrači budu uključeni u velike odluke - smatra Beker.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna