BEKER O NOVAKOVOJ DISKVALIFIKACIJI: Motiv za Rim i Rolan Garos

J. J.

11. 09. 2020. u 21:53

БЕКЕР О НОВАКОВОЈ ДИСКВАЛИФИКАЦИЈИ: Мотив за Рим и Ролан Гарос

Foto AP

PITAO se Boris Beker zašto Marijan Vajda nije otišao sa Novakom u NJujork.

Nemac veruje da bi najbolji teniser sveta bio mnogo smireniji sa čovekom koji mu je drugi otac. Možda bi Đoković i tad bio diskvalifikovan sa Ju-Es opena posle spleta nesrećnih okolnosti, ali bi mu glava sigurno bila više u tenisu nego u političkim previranjima sa ATP i grend slemovima.

Beker je o ovim temama i šansama bivšeg učenika na šljaci govorio za Jurosport:

- Novak još pokušava da svari sve što se dogodilo, ali poznajući ga, on će ovu situaciju pretvoriti u priliku da napravi nove uspehe. On je ozbiljan kandidat za titule na šljaci, ali u Parizu bih prednost dao Nadalu i Timu. Mnogo zavisi i od Rima - smatra nemački stručnjak.

Dosta toga je vezano i za Novakove aktivnosti oko nove asocijacije. U SAD se činilo da mu je to samo dodatni pritisak.

- Nadal i Federer se ne bave političkim igrama. Imaju druge ciljeve, žele da ispišu istoriju ovog sporta. Neki smatraju da je to mudra odluka. Možda je trebalo da sve to bude tajno, ali mnogi su izašli sa različitim mišljenjima. A suština je da svi budu jedinstveni. Unija igrača je osnovana 1972. na inicijativu tenisera. Potom se pretvorila u ATP, koji se sastoji od dve struje - turniri i igrači. Očigledno da danas mnogi ne osećaju da ATP zastupa njihove interese. Čini mi se pošteno da igrači budu uključeni u velike odluke - smatra Beker.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)