BIVŠI ĐOKOVIĆEV TRENER O DISKVALIFIKACIJI SA JU-ES OPENA: Novak se povukao u sebe, znam da je vrlo tužan i potresen

J. J.

10. 09. 2020. u 18:48

ZABORAVITI diskvalifikaciju sa Ju-Es opena je mnogo teži izazov od prelaska sa tvrde podloge na šljaku.

БИВШИ ЂОКОВИЋЕВ ТРЕНЕР О ДИСКВАЛИФИКАЦИЈИ СА ЈУ-ЕС ОПЕНА: Новак се повукао у себе, знам да је врло тужан и потресен

Đoković i Štjepanek Foto EPA

Zasada je u planu da Novak Đoković nastupi u Rimu sledeće nedelje i na Rolan Garosu, koji počinje 28. septembra, ali samo on i njegovo najbliže okruženje znaju kako se oseća posle izbacivanja sa grend slema u Njujorku zbog nenamernog udaranja linijskog sudije lopticom.

Radek Štjepanek, bivši trener srpskog tenisera, otkrio je za Si-En-En ono što se već danima može naslutiti - Novak se povukao u sebe.

- Znam da je vrlo tužan i potresen. Pati, jer je bez namere pogodio sudiju i ta činjenica samo produbljuje bol - istakao je Čeh.

NADAL: NIJE BILO NAMERNO

TONI Nadal, Rafin stric, izjavio je za španske medije da Đoković nije imao nameru da linijskog sudiju pogodi lopticom: - Više puta sam pogledao snimak i jasno je da tu namera nije postojala. Imam utisak da je to bila samo loša sreća. Nije to bilo baš toliko zastrašujuće - poručio je Španac.

Prvi reket planete nije se mnogo oglašavao posle šoka u SAD, propustio je konferenciju za medije i poslao dva saopštenja preko društvenih mreža - jedno u kojem se izvinjava za svoj postupak i drugo u kome apeluje da se pruži podrška linijskom sudiji. U međuvremenu je samo odgovorio Bogdanu Bogdanoviću na "Instagramu", kada se naš proslavljeni košarkaš oprobao na teniskom terenu, ali dublje analize o diskvalifikaciji još nema. Barem za javnost.

- Teško mu je, jer znamo koliko je gladan trofeja. Ima želju da postane čovek sa najviše osvojenih grend slemova. Uveren sam da je razmišljao: "Ovaj pehar mi je nadohvat ruke." Svi smo tako mislili. Sve te okolnosti ga čine još više tužnim, a i on sam zna da je to što je učinio bio pogrešno - poručio je Štjepanek.

Masters u Rimu počinje u ponedeljak, a Novak sigurno želi da okrene list i pređe na takmičenje na šljaci. Ipak, i tamo će morati da se susretne sa brojnim pitanjima novinara, koje je vruće glave izbegao u Njujorku.

- Očigledno da je na Đokoviću veliki pritisak i vremenom su ga kritike savladale. Trudi se da bude bolji, do kraja karijere možda bude najveći svih vremena. Ali, svi smo ljudska bića i imamo pravo na grešku - zaključio je češki trener.

RIM BEZ PUBLIKE, MEDVEDEV OTKAZAO

MASTERS u Rimu startuje u ponedeljak i juče je objavljeno da će se igrati bez prisustva publike. Biće to prvi turnir za Nadala posle pauze zbog korone, a Medvedev je otkazao učešće posle plasmana u polufinale Ju-Es opena. Federer zbog operacije kolena propušta ostatak sezone.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)