SVE OČI U NOVAKA: Organizatori se nadaju da će svetski "broj 1" učestvovati u NJujorku

G. K.

30. 07. 2020. u 21:52

MNOGO je neizvesnosti oko zvaničnog spiska tenisera koji će učestvovati na američkim turnirima, Sinsinatiju i Ju-Es openu, pri čemu će se oba turnira ove godine igrati na terenima "Bili Džin King" u Njujorku.

СВЕ ОЧИ У НОВАКА: Организатори се надају да ће светски број 1 учествовати у Њујорку

Novak sa peharom Ju-Es opena 2018. Foto AP

Organizatori mastersa su objavili da je čak 16 igrača iz top 20 donelo odluku da nastupi, među kojima stoji i ime prvog tenisera sveta, Novaka Đokovića, pobednika iz 2018, od koga, pak, još nema zvanične potvrde.

Isto se očekuje i od Španca Rafaela Nadala, koji je bliži odluci da preskoči američku mini-turneju i pripremi se za Roland Garos, koji je na programu odmah po završetku Ju-Es opena (27.9). Za sada je siguran nastup Dominika Tima, Stefanosa Cicipasa, Aleksandra Zvereva... Od ostalih srpskih tenisera, prijavljeni su Dušan Lajović i Filip Krajinović.

Kod dama neće biti prve teniserke sveta, Australijanke Ešli Barti, koja se na taj korak odlučila zbog straha od zaraze virusom korona. To će biti prvi put od 2010. da svetski broj 1 ne učestvuje na Ju-Es openu. Listu predvodi treća na VTA listi, Karolina Pliškova iz Češke, uz dve domaće takmičarke - mladu nadu Sofiju Kelin i veteranku Serenu Vilijams, koja se u prethodnom periodu posebno zalagala za nastavak takmičenja.

- Nećemo nastupati na Ju-Es openu, a odluku o Rolan Garosu ćemo saopštiti naknadno. Rizik od zaraze kovidom 19 je i dalje veliki i jednostavno se ne osećam prijatno da izlažem svoj tim toj bolesti - istakla je Ešli Barti.

Sve ovo vrlo lako može da padne u vodu, ako bude doneta odluka o otkazivanju, a odgovor ćemo dobiti najranije 3. avgusta.

NjUJORK NIJE PRVENSTVO SAD

PATRIK Muratoglu, trener Serene Vilijams, izjavio je kako Ju-Es open ni po koju cenu ne sme da se pretvori u Otvoreno prvenstvo Amerike.

- Ako bude doneta odluka o karantinu, to će značiti da igrači ne mogu da se takmiče u Madridu i Rimu. Situacija u Njujorku je sve bolja, ali ipak i dalje su problem restrikcije u putovanju. Ima mnogo pitanja na koje nije odgovoreno i sve to stavlja organizaciju grend slema u sumnju. Šta ćemo sa teniserima iz Južne Amerike ili Australije. Ne možete imati državni šampionat Amerike - rekao je francuski stručnjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju