ŽIL SIMON BRANI NOVAKA ĐOKOVIĆA: LJutnja na Novaka je ogromna greška, a mediji je namerno kroje

Novosti online

16. 07. 2020. u 11:47

NEKADAŠNjI uspešni i poznati teniser Žil Simon je optužio medije da “diskriminišući Novaka Đokovića čuvaju teniski autoritet Rodžera Federera”.

ЖИЛ СИМОН БРАНИ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Љутња на Новака је огромна грешка, а медији је намерно кроје

Žil Simon foto: EPA

Švajcarac je ogromna figura u svetu tenisa, iako su prošle dve godine od njegovog poslednjeg osvajanja Grend slem titule. I jasno je da pod uticajem javnosti teško, da nečija dominacija na terenu, može da baci senku na Federera

- Stiče se utisak da bi Novakovo obaranje Federerovog rekorda zasmetalo svima. To može da se vidi u publici, na terenu, u finalima... Ljutnja na Đokovića je ogromna greška. Veliki deo javnosti ga ne smatra važnim i to nije dobro - rekao je Žil Simon francuskim medijima stavljajući akcenta da su “mediji na specijalnom zadatku da umanje veličinu trenutno najboljeg tenisera sveta”

Simon veruje da Rodžer Federer ne koristi svoj uticaj da bi se borio za veće nagradne fondove za nižerangirane igrače, nego ga koristi da služi za lične interese. Optužba, tvrdi Francuz, ne mogu da idu na račun Đokovića:

- Rodžer je mogao da se javi kada je pre izvesnog vremena bilo razgovora o novcu u nagradnim fondovima. Imam utisak da smo ga izgubili negde na ulici, da mu je malo važno da predstavlja igrače. A ako u tenisu postoji autoritativan glas, to je njegov glas. U ovom trenutku, najuticajniji glas trebalo bi da bude glas Novaka Đokovića, koji je predsednik Udruženja igrača.

Nekada šesti igrač sveta nema ništa lično protiv Federera ili Nadala, samo govori o ravnopravnosti u tretmanu koja nije zastupljena:

- Dopada mi se Rodžer, sviđa mi se i Rafa... Ali kada se govori o Federeru pominju se samo njegove vrline, dok se ističu Đokovićeve mane. To je ta medijska igra koju pominjem. Verujem da Novak pokušava da reši komplikovana pitanja u opštem interesu igrača. I bilo mi je veoma žao zbog ove priče o „Adria turneji“, jer mu je sva dobra namera koju je imao pala u vodu. Sada je lako reći: „Molim te, ne slušaj više Novaka“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)