NOVAK ĐOKOVIĆ JE GOTOV! Bivši francuski teniser smatra da je završena dominacija Srbina

Novosti online

31. 01. 2024. u 08:46

DOMINACIJA Novaka Đokovića je završena, tako misli bivši francuski teniser Arno Klemon posle polufinala Australijan opena u kome je Srbin izgubio od Janika Sinera 6:1, 6:2, 6:7, 6:3.

НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ ГОТОВ! Бивши француски тенисер сматра да је завршена доминација Србина

FOTO: Tanjug/AP

Francuz kaže da je Novak, koji ima skoro 37 godina, prvi put delovao starije upravo u Melburnu.

- Uvek smo se pitali ko bi mogao da pobedi Đokovića na tvrdoj podlozi i travi. Sada ga je igrač upravo tri puta pobedio na tvrdoj podlozi. Doveden je u pitanje način na koji vidimo Đokovića. Prvi put nam je u Melburnu delovao malo starije. Jasno je da postoje dva-tri momka koji vam mogu stati na put na grend slemu jer su u stanju da vas zaustave u važnim trenucima - rekao je Klemon.

I pored poraza veruje da Srbin može da uzvrati udarac u nastavku sezone.

- Naravno da Đoković može da ispravi stvari. Ali, ako uzmemo kraj 2023. i početak 2024, Siner ga je pobedio u mečevima koji su zaista bitni, u Dejvis kupu i Melburnu, zna da može da ponovi.

Italijan je pokazao da je spreman za velika dela.

- Ako je postojao igrač koji može da napravi iznenađenje, onda je to on. S obzirom na njegov nivo 2023. i njegov napredak, bilo je jasno da više nije u istoj kategoriji. Na kraju godine se pridružio klanu četvorice, koji čini sa Novakom Đokovićem, Karlosom Alkarazom i Danilom Medvedevim. Top 4 je daleko iznad ostalih. Više ga ne stavljam u istu kategoriju sa Stefanosom Cicipasom, Sašom Zverevim i Rubljovom. Još uvek ne vidim te momke kako podižu grend slem trofej.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)