KAKVE SU OVO VRADŽBINE?! Novak Đoković ni sam ne može da dođe sebi od onog što se upravo desilo u Melburnu

Novosti online

26. 01. 2024. u 15:44

NOVAK Đoković je prvi put u karijeri poražen u polufinalu Australijan opena, Janik Siner se za to pobrinuo, a pritom je taj poraz prilično neverovatan ako se jedan parametar uzme u obzir.

КАКВЕ СУ ОВО ВРАЏБИНЕ?! Новак Ђоковић ни сам не може да дође себи од оног што се управо десило у Мелбурну

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Nole je bio (i ostao) apsolutni vladar grend slema u Melburnu, rekorder sa deset tamošnjih titula, a prethodni poraz je na tom turniru doživeo pre čak 2.195 dana.

Tada ga je eliminisao Hjeong Čung iz Južne Koreje - rezultat je bio 7:6 (4), 7:5, 7:6 (3)

Ali ono što je zapanjilo mnoge Noletove navijače danas, kada je ispao sa Australijan opena, jeste sledeći podatak:

I prošle godine, kada je srpski as izgubio od Karlosa Alkaraza finale Vimbldona, to se takođe desilo posle tačno 2.195 dana od Novakovog prethodnog poraza na tom grend slemu!

U pitanju je meč iz 2017. godine, kada je Đoković u četvrtfinalu predao meč Tomašu Berdihu, Čehu koji je u trenutku prekida vodio sa 7:6 (2), 2:0.

ATP lista - najnovije vesti


Zbog Alkarazovog ranog ispadanja u Melburnu, Đoković će sigurno ostati još neko vreme prvi na svetskom rangiranju, i to sa 600 bodova prednosti.

Da je Nole pobedio u polufinalu, "pobegao bi" na 1.100 bodova udaljenosti, dok bi mu nova titula u Melburnu donela čak 1.800 bodova prednosti u odnosu na Alkaraza.

Karlos Alkaraz tokom četvrtfinala Australijan opena 2024 protiv Aleksandera Zvereva / FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Siner će u finalu Australijan opena 2024. igrati protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je velikim preokretom eliminisao Aleksandera Zvereva.

A koji je sledeći turnir na kome igra Novak Đoković?

To se u ovom trenutku ne zna.

Prošle godine je, posle titule u Melburnu, igrao u Dubaiju na samom kraju februara, pa onda u Monte Karlu, sredinom aprila, da bi krajem tog meseca došao na ATP Banjaluka - pre majskih izazova na šljaci u Rimu i, konačno, Rolan Garosu.

Pratite i dalje Noleta, ali i sve (pre)ostalo vezano za Australijan open, a i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (6)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?