"ĐOKOVIĆ JE UVEK POSEBAN!" Trener Janika Sinera: Jedan od najtežih izazova je igrati protiv Novaka na grend slemu

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

25. 01. 2024. u 18:46

NOVAK Đoković u polufinalu Australijan opena 2024 igra protiv Janika Siner. O ovom meču govorio je trener italijanskog igrača Simone Vanjoci.

ЂОКОВИЋ ЈЕ УВЕК ПОСЕБАН! Тренер Јаника Синера: Један од најтежих изазова је играти против Новака на гренд слему

Foto: Profimedia

On je istakao da četvrti teniser sveta uživa na ovom turniru, kao i da će dati sve od sebe u duelu sa desetostrukim šampionom grend slema koji se održava u Melburnu.

- Zaista smo srećni što smo u ovoj poziciji i time kako je Janik odigrao prvi deo turnira. Predstojeće polufinale predstavljaće mu još jedno divno iskustvo. Pokušavamo da mu pristupimo bez prekomernog pritiska, uvek s osmehom na licu - rekao je Vanjoci za Tenisku federaciju Italije.

Siner u noći između četvrtka i petka igra drugo polufinale grend slema u karijeri. U prvom je poražen baš od Đokovića na Vimbldonu.

- Razlika u odnosu na taj meč leži upravo u činjenici da je to Janiku bilo prvo polufinale, celokupni doživljaj je drugačiji. Sada ima više samopouzdanja, uzevši u obzir odlične rezultate u poslednjih nekoliko meseci, kao i kontinuitet koji je pokazao. Mislim da će sada više verovati u pobedu protiv najboljeg igrača svih vremena, na tako velikom stadionu.

Vanjoci je odgovorio na pitanje šta Novaka čini posebnim?

- On je uvek poseban. Ovde je jasno da mu se dopadaju uslovi, ali ne računajući Pariz gde je često naletao na čudovište zvano Rafa, na svakom je terenu pokazivao koliko je veliki. Nema velike razlike igrati s njim ovde ili u Njujorku i na Vimbldonu. To je jedan od najtežih izazova u tenisu - zaključio je trener Janika Sinera.

Srbin i Italijan su do sada odigrali šest mečeva, a Nole vodi sa 4-2.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)