SI-EN-EN JE ZAPANJEN: Novak Đoković je ovo uradio na Australijan openu, a ovako su Amerikanci o tome obavešteni

Novosti online

21. 01. 2024. u 20:39

Novak Đoković je još jednom završio kao glavna tema brojnih svetskih medija, pa i u Sjedinjenim Američkim Državama.

СИ-ЕН-ЕН ЈЕ ЗАПАЊЕН: Новак Ђоковић је ово урадио на Аустралијан опену, а овако су Американци о томе обавештени

FOTO: Tanjug/AP

"Novosti" vam u celosti prenose kako je to Si-En-En (CNN), koji se nije proslavio izveštavajući o Srbima, obavestio američku javnost o novom uspehu najboljeg tenisera na svetu:

"Novak Đoković je izveo zapanjujuću partiju da bi se domogao četvrtfinala Australijan opena, pobedio je u nedelju Francuza Adrijana Manarina sa 6:0, 6:0, 6:3.

Bio je to 58. put da je Srbin prošao među osmoricu najboljih na grend slemu, čime je izjednačio rekord koji je dosad samostalno držao Rodžer Federer.

Đoković, koji juri uvećanje sopstvenog rekorda, a želi 25. grend slem titulu, imao je ozbiljna iskušenja u prve dve runde ovog turnira, u oba meča je gubio po set, ali je 'zloslutno' (u smislu - loše po njegove protivnike) pronašao svoj ritam kako se približava druga nedelja takmičenja.

- Prva dva seta su bila možda i najbolja koja sam odigrao prilično dugo - rekao je Srbin posle pobede, prenosi ATP.

A dok je Đoković projurio kroz uvodne dve deonice bez izgubljenog gema, bio je na putu da ostvari redak podvig, pobedu od tri puta sa po 6:0. To bi se prvi put desilo na Australijan openu, a prvi put na bilo kom grend slemu još od 1993, ali je Manarino, kome je preostalo samo da se smeje na kraju drugog seta, konačno osvojio gem u trećem.

- Stvarno sam hteo da izgubim taj gem u trećem setu jer je tenzija počela da raste na stadionu - rekao je Đoković, dodajući: - Hteo sam da se to (Manarinovo osvajanje bar jednog gema) dogodi, da se 'skloni sa puta', kako bih mogao da se koncentrišem na ono što mi je potrebno da bih pobedio", ističe Si-En-En.

Kada i protiv koga igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle prilično impresivnog izdanja u nedelju, Novak Đoković nastavlja da igra u dosad uobičajenom ritmu u Melburnu:

Za razliku od činjenice da je posle prvog kola imao dva dana pauze, sada će, ponovo, imati samo jedan.

Srpski as će u utorak igrati meč 5. runde, odnosno četvrtfinale, a iako se termin u ovom trenutku još uvek ne zna, poznato je ko će mu biti rival - iznenađujuće za mnoge, to neće biti Stefanos Cicipas, prošlogodišnji finalista.

Pratite i Noleta, i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024