KAKVI FEDERER I NADAL, ĐOKOVIĆ JE NAJBOLJI: Agasi sasuo činjenice celom svetu u lice

Александар Илић
Aleksandar Ilić

13. 01. 2024. u 12:55

TENISKA legenda Andre Agasi govorio je o Novaku Đokoviću i njegovim dostignućima u svetu "belog sporta" uz zanimljiv komentar.

КАКВИ ФЕДЕРЕР И НАДАЛ, ЂОКОВИЋ ЈЕ НАЈБОЉИ: Агаси сасуо чињенице целом свету у лице

EPA-EFE/MARK CRISTINO

Četvorostruki šampion Australijan opena, Andre Agasi stigao je u Melburn pred početak Australijan open 2024. Tokom svoje posete govorio je o dominaciji Novaka Đokovića na turniru. Srbin je rekordnih 10 puta osvajao šampionski pehar, a ove sezone brani titulu osvojenu 2023.

Agasi je u karijeri osvojio osam grend slem titula, šaljivim komentarom oslikao je surovu dominaciju prvog tenisera sveta i osvajača 24 grend slem titule.

- Novak je osvojio više titula na Australijan openu nego ja grend slem trofeja kroz celu karijeru, zaboga... Šta mogu da uradim osim da se nasmejem? Ne znam šta bih rekao na to. Novakov rekord je monumentalan, baš poput Nadalovih 14 titula na Rolan Garosu. To su potpuno drugačiji brojevi, pričati o Noletu u Australiji je kao govoriti o Rafi u Parizu, zar ne? - Počeo je Agasi razgovor za "Code sports".

Ne samo da je oborio rekord slemova u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvi je na listi po broju titula na mastersima (40), kao i osvojenim ATP finalima (7). Takođe, po osmi put je godinu završio kao broj jedan. Takođe je najduže na prvoj pozicji (407 nedelja). Po čemu još prednjači, vodi u međusobnim duelima sa Rafaelom Nadalom (30-29) i Rodžerom Federerom (27-23). 

- Mnogo je načina na koje možemo da gledamo na to. Ne možemo da osporimo sve što je uspeo da uradi. Koliko je pobedio, međusobne duele, Masterse, koliko godina je završio na prvom mestu, sve te statističke parametre...

BONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024