"JA KAD IGRAM ZA SRBIJU"... Novak Đoković o reprezentaciji, dočeku u Australiji, pa otkrio jednu stvar koja zanima ceo svet

Novosti online

01. 01. 2024. u 12:30

NEDAVNO je Novak Đoković bio gost u Rijadu, gde je odigrao egzibicioni meč sa Karlosom Alkarazom. I svi su mislili da je to uvod u nešto veliko što će se desiti u ovom delu Azije.

ЈА КАД ИГРАМ ЗА СРБИЈУ... Новак Ђоковић о репрезентацији, дочеку у Аустралији, па открио једну ствар која занима цео свет

Foto: EPA-EFE/STR

Svi su mislili da tenis ide fudbalskim putem, ali... Đoković je otkrio da je još uvek rano za te stvari.

– Kalendar za 2024. je već objavljen, tako da se to neće dogoditi ove godine – kaže najbolji teniser svih vremena koji je imao pravu priliku da čuje ovu priču kada je pre nekoliko dana igrao egzbiciju u Rijadu protiv Karlosa Alkarasa.- Mnogo je glasina, ali dok nema konkretnog predloga, ne vredi da pričamo o tome - kaže Novak Đoković, a prenosi "Sport klub".

– Generalno, uvek podržavam poboljšanja u sportu. Verujem da tenis još nije iskoristio svoj potencijal. Mi smo jedan od najgledanijih i najpopularnijih sportova, ali smo previše konzervativni u nekim aspektima. Zato nismo previšen popularni za mlade. Video sam neke statistike, pokazuju da je prosek godina naših gledalaca prilično visok.

Naravno, srpski as nije ni za promenu zbog promena.

– Podržavam našu istoriju i tradiciju, uvek moramo da ih negujemo, ali moramo i da se prilagođavamo modernim vremenima. Moramo i da nađemo način da privučemo mladu publiku, da tenis bude atraktivniji za njih. Čuo sam razna priče, ali su u ranoj fazi i još nema ništa konkretno.

Nole je uspešno debititovao na Junajted kupu, i pojedinačno i ekipno. Iako mu je to prvi turnir u novoj sezoni, ima samo jedan cilj.

– Za mene postoji samo jedan procenat kada igram, a to je 100. Nema kalkulacija na terenu, bez obzira na nivo forme ili vrstu takmičenja, uvek hoću maksimum. Pogotovo kada igram za svoju zemlju. Da nisam spreman da pružim 100 odsto, ne bih ni bio ovde.

Kaže da se sada bolje oseća nego pre godinu dana.

– Nisam bio u Pertu celu deceniju, ali u Australiji jesam. Prošle godine sam došao malo nervozan, jer nisam znao kako će me ljudi dočekati posle svega što se dešavalo u 2022. Međutim, bio sam dočekan raširenih ruku, potom sam osvojio Adelejd i osetio sam da je ovo ponovo moje srećno mesto.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)