ĐOKOVIĆ I OLGA OČITALI LEKCIJU KINEZIMA: Pokušavali prljavom igrom, ali to nije bilo dovoljno da savladaju Srbiju

Александар Илић
Aleksandar Ilić

31. 12. 2023. u 16:50 >> 17:17

U duelu Srbije i Kine na Junajted kupu sve je stalo u meč mešovitih dublova. Đinven Ženg i Džang Žižen sastali su se sa Novakom Đokovićem i Olgom Danilović, slavila je naša reprezentacija 2:1 u setovima, (2:1 ukupan rezultat u meču).

ЂОКОВИЋ И ОЛГА ОЧИТАЛИ ЛЕКЦИЈУ КИНЕЗИМА: Покушавали прљавом игром, али то није било довољно да савладају Србију

Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Mirno je meč počeo, tek u sedmom gemu Srbija je napravila brejk, imala je Kina priliku da ga odmah vrati, ali su Srbi spasli tri prilike lopte koje bi rivalu to omogućile. Sjajno je igrala Olga Danilović, a kada god je to bilo potrebno podršku joj je pružio i Novak Đoković, te su orlovi slavili 6:4.

Zanimljiva scena viđena je u završnici meča kada je Ženg trkom napustila teren, da bi se na isti vratila posle minuta pauze. Navijači su bili zbunjeni, a sudija je rivalu Srbije dao i opomenu. Nakon toga kina je zaigrala znatno bolje.

Koristio je Žang svoju nadmoć te sve lopte tokom razmena slao na Olgu Danilović, i u drugom gemu uspeli su da oduzmu servis "orlovima" rivali. P

alo je u potpunosti samopouzdanje u reprezentaciji Srbije, koristili su Kinezi pad Olge Danilović i došli lako do 5:0 u drugom setu i na kraju ga rutinski dobili.

Super taj-brejk koji se igrao na deset osvojenih poena dobila je Srbija rezultatom 10:6. 

Srbiji je za prolaz dalje potreban trijumf protiv Češke.

SRBIJA - KINA  6:4, 1:6

10:6 - Na kraju Danilović i Đoković uspeli su da slave

9:6 Dva poena vezuje Kina.

9:4 - Meč lopta Srbija.

8:4 - Ispravlja se u sledećem poenu Nole.

7:4 - Greši Novak, poen za Kinu.

7:3 - Sa velikim samopouzdanjem sada igra Srbija.

6:3 - Još jednom Olga servis vinerom vodi Srbiju ka osvajanju trećeg seta.

5:3 - Novi poen za Srbiju.

4:3 - Ženg loš na mreži, šalje lopticu u aut - mini brejk Srbija.

3:3 - Zasmetala je na prijemu servisa beba koja je plakala sa tribina, loše je odreagovala Olga.

3:2 -  Vrhunski servis najboljeg tenisera planete, servirao je na kinesku teniserku koja nije uspela da vrati lopticu u polje.

2:2 - Sjajna reakcija Srbije. Na servisu sada Đoković.

1:2 - Sjajan servis Žanga i loš ritern Đokovića.

1:1 - Očitala je olga sada lekciju kineskom teniseru. Forsirao je igru forhendom, a srpkska igračica je pogodila dijagonalu.

0:1 - Kina uzima prvi poen.

DRUGI SET 1:6

1:6 - Igraće se treći set, igra se do 10 poena.

1:5 - Veliki smeč Olge Danilović, pa sjajan servis Đokovića za gem. Na servisu sada Ženg.

0:5 - Dva poena uzima Kina, a onda snažno dijagonalom ubija ritam rivala Novak. Međutim, Žang je odlično pročitao kretnju Đokovića - 15:40, tri brejk šanse. Ne predaje se Novak, smanjuje zaostatak na 30:40. Odlično je Žangu riternilala Danilovićeva, a Kinez je poslao loptu daleko iza osnovne linije, pogađa potom as kineski reprezentativac.

0:4 - Četvrti gem u nizu na servis Srbije Kina je došla do prilike da uzme servis. Odličnim drugim servisom Olga je spasla prvu priliku, a sada na 40:40 morala je to još jednom da uradi. Velika borba pripala je kineskoj selekciji.

0:3 - Potvdili su brejk Ženg i Žang. Palo je samopouzdanje našoj reprezentaciji, a Kinezi i dalje u svakom napadu gađaju Olgu, i to im daje rezultata.

0:2 - BREJK!  Napadao je Ženg servisom Danilovićevu, iako je dozvoljano raditi tako nešto i ne krši pravila, naljutilo je to Novaka, koji je furiozno odigrao nekooliko narednih poena i doneo Srbiji brejk priliku, ali potom greši Olga, te treći gem za redom Srbije Kina ima brejk loptu. Koristi Kina priliku za brejk.

0:1 - Prvi gem na servis dobila je Kina.

PRVI SET 6:4

Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

6:4 - Tri brejk prilike imala je Kina, odnosno Ženg i Žang, ali su dve spasli Đoković i Danilović, odličnim servisima najbolji teniser sveta došao je do set lopte. Međutim nije ubacio prvi servis

5:4 - Tri set lopte Srbija je dobila na servis Džanga. Spašava kineski teniser prvu, prvim asom u meču. Greši potom Olga na riternu. Neobično, Ženg je napustila teren usred gema, zbog toga je Kina dobila i opomenu. Nakon toga preživeli su tri set lopte. "Orlovi serviraju za prvi set.

5:3 - Novim loptama servirala je Olga Danilović. Žang dobro čita servise Srpkinje i dolazi do 30:15, a onda i do tri brejk prilike. Prvu je spasla Olga, kojoj je Đoković prepustio inicijativu u poenu. Smečovao je Novak na mreži i spasao drugu brejk priliku - 40:40. Dobija Srbija servis gem uprkos tri brejk prilike Kine.

4:3 - BREJK! Dva poena uzima Srbija, prvog Ženg lošije servira, a potom Žang dira loptu koja je bila na putu ka autu. Ipak, kineska teniserka je zaređala nekoliko odličnih servisa i došla do gem lopte. Nakon duge razmene odlučujući poen pripao je Srbiji koja pravi brejk duplom servis greškom.

3:3 - Siguran servis Đokovića, lako dolaze "orlovi" do novog gema.

2:3 - Đeng je odlično servirao i lako Kini doneo novi gem.

-  Goran Ivanišević je rekao da Novak mora da nauči da igra dubl. Voleji na mreži su mu slabija tačka. Rekao je i da nije lako biti Novakov partner, dosta zavisi od njegovog raspoloženja, a trenutno smatra da je dobro raspoložen.

2:2 - Siguran gem Srbije, "nulom" dobijaju Danilović i Đoković.

2:1 - Iako je srpski tim uspeo da zapreti u ovom gemu, Ženg i Žang su se izvukli i sačuvali svoj servis.

1:1 - Odgovara sada Srbija na pravi način, tako da se borba nastavlja.

0:1 - Vrlo lak uvodni gem za kineski tim, koji nije ispustio niti jedan poen.

UOČI MEČA

Našoj reprezentaciji je najbolji teniser sveta doneo prvi poen pobedivši veoma ubedljivo Džidžena Džanga.

Kina je izjednačila na 1:1 protiv Srbije na Junajted kupu u Pertu nakon pobede Đinven Dženg nad Olgom Danilović rezultatom 2:0 u drugom meču.

Pobednika duela će odlučiti dubl mešovitih parova.

Srbija u grupi sa Kinom i Češkom

Junajted kup u Australiji počeo je 29. decembra, a trajaće do sedmog januara. Srbija je u grupi sa Češkom i Kinom u Pertu.

Plasman u četvrtfinale obezbediće prvoplasirani iz svih šest grupa, uz dve najbolje drugoplasirane reprezentacije. Domaćin polufinala i finala biće Sidnej.

Nakon duela sa Kinom, Srbija će 2. januara igrati protiv Češke. Đokovićev rival će biti Jirži Lehečka, 31. teniser sveta, protiv kojeg takođe nikada nije igrao, dok će rivalka Olge Danilović biti Marketa Vondrušova - aktuelna šampionka Vimbldona.

Uz Novaka Đokovića i Olgu Danilović, u srpskoj selekciji su još Hamad Međedović, Nikola Ćaćić, Natalija Stevanović i Dejana Radanović.

Junajted kup - zamena za ATP kup, naslednik Hopman kupa

Prvi Junajted kup održan je pre godinu dana, a u kalendaru je zamenio ATP kup koji je igran od 2020. do 2022. godine. Premijerno izdanje tog takmičenja osvojila je Srbija.

Junajted kup po formatu nadmetanja muško-ženskih teniskih reprezentacija nastavlja tradiciju Hopman kupa, koji je od 1989. do 2019. igran upravo u Pertu, mada je takmičenje pod tim imenom, nakon tri godine pauze, ponovo održano u julu ove godine u Nici.

Pored pehara i nagrada, teniseri i teniserke će na Junajted kupu biti u prilici da osvoje i do 500 ATP odnosno VTA bodova.

BONUS VIDEO: Navijači zvižde Novaku, ovo je njegova reakcija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)