NIKAD VIĐENO U ISTORIJI TENISA: Novak Đoković i prilika koja se ne sme propustiti

Novosti online

29. 12. 2023. u 09:18

ČELNICI Australijan opena su rešili da i ove godine uvećaju nagrade, čime su nastavili progresivni rast uoči svakog prvog grend slema.

НИКАД ВИЂЕНО У ИСТОРИЈИ ТЕНИСА: Новак Ђоковић и прилика која се не сме пропустити

FOTO: Tanjug/AP

Zanimljivo da je u Melburnu više od četiri puta uvećavan nagradni fond od 2005. godine kada je bio samo 19,1 milion dolara.

Ovogodišnje izdanje će iznositi ogromnih 86,5 miliona dolara, pa je čitava australijska turneja sada ponudila rekordne nagrade. Prethodne sezone je, podsetimo, ukupan nagradni fond na svim turnirima na "zelenom kontinentu" bio 100 miliona, a sada se čini da bi već sledeće samo u Melburnu mogla zarada da bude tolika.

Od 14. do 28. januara tokom Australijan opena će teniseri i teniserke zaraditi 13 odsto više nego prethodne godine. Naime, svaka runda je dobila povećanje nagradnog fonda, pa je sada otkriveno i koliko će svi biti "u plusu".

Šampionima Australijan opena (u obe singl konkurencije) će pripasti i ček na 3,15 miliona dolara, što bi mogao da bude Novak Đoković u slučaju da ovog januara osvoji 11. titulu u Melburnu.

Samo za učešće u prvoj rundi će igrači dobiti 13 odsto više, preciznije 120.000 dolara, u drugom kolu se zarađuje 180.000 dolara, dok je za četvrtfinale obezbeđeno 600.000 dolara. Polufinalisti će kući odneti ček na 990.000 dolara, što je sedam odsto više nego prethodne sezone.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli je napomenuo da se ovaj turnir naziva „Srećnim slemom“ („Happy Slam“) i da želi da upravo Australija pomogne teniserima da više ulažu u lične karijere.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!