ATP SE KONAČNO POKLONIO NOVAKU: Još jedan dokaz da je Đoković kralj teniskog sveta (VIDEO)

Novosti online

10. 12. 2023. u 08:40

JOŠ jedna teniska sezona za pamćenje je završena. Nije novost da ju je obeležio najbolji svetski teniser, Novak Đoković. Blistao je Nole kao da je u tinejdžerskim godinama, te pokazao da će golobrada generacija koja dolazi morati dobro da se pomuči da ga skloni sa vrha u godinama koje dolaze. Čak je i ATP morao Novaku da oda priznanje.

АТП СЕ КОНАЧНО ПОКЛОНИО НОВАКУ: Још један доказ да је Ђоковић краљ тениског света (ВИДЕО)

Foto AP

Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Janik Siner, neki su od igrača koji su u sezoni 2023. odigrali najbolje mečeve, a neprikosnoveni su Novak i Karlitos koji su odigrali duel koji će se dugo prepričavati.

Njihova borba u sinsinatiju opisana je od strane ATP-a upravo tako, "meč koji će se dugo pamtiti u svetu tenisa". Nole je spasao meč loptu, pa potom trijumfovao u duelu koji je trajao skoro četiri sata (tri časa i 49 minuta). On sam je taj megdan okarakterisao kao "jedan od najtežih u životu".

Zanimljivo je da se radi o najdužem meču na ATP turu koji je odigran u tri seta još od 1990. godine.

Dok je Đoković imao problema u vrelom Sinsinatiju, Alkaraz je izgledao kao da će lako doći do pobede kada je vodio 1:0 i imao brejk.

Kako prenosi ATP:

- Ipak, 36-godišnji Đoković je podigao svoj nivo igre u impresivnom prikazu fizičke izdržljivosti i mentalne snage, spasavajući meč loptu pri rezultatu 5/6 u taj-brejku drugog seta pre nego što je nadmašio mlađeg protivnika i osvojio svoju 39. Masters 1000 titulu.

- To je neverovatno. Od početka do kraja prošli smo kroz mnogo toga. Toliko uspona i padova, sjajnih poena, loših igara, udaraca toplote, vraćanja. Sveukupno, jedan od najtežih i najuzbudljivijih mečeva u kojem sam ikada učestvovao, i to su vrste trenutaka i mečeva za koje nastavljam da radim iz dana u dan. - rekao je Novak posle meča.

Alkaraz, koji je igrao značajnu ulogu u jednom od najboljih finala u istoriji ATP tura, bio je u mogućnosti da ceni priliku, čak i u porazu:

- Neverovatno je igrati protiv tebe, deliti teren s tobom, učiti od tebe - rekao je Alkaraž svom protivniku tokom ceremonije dodele trofeja. Ovaj meč je bio zaista tesan, ali sam puno naučio od šampiona kao što si ti.

Foto: AP

Kada je reč o ostalim duelima, drugi najatraktivniji bio je onaj u kojem je Siner pobedio Novaka sa 2:1 (7:5, 6:7, 7:6).

Potom, slede dueli Sinera i Alkaraza iz Majamija, a u ovom duleu, ponovo je slavio Siner sa 2:1. Na 4. mestu je ponovo Đoković i njegov duel sa Kordom kada je posl epreokreta pobedio sa 2:1 u Adeleidu na startu sezone. I, na poslednjem, petom mestu je duel u kojem je Medvedev slavio protiv Zvereva sa 2:1.

Podsetimo, Đoković je dao intervju CBS televiziji koji bi trebalo da u nedelju ugleda svetlost dana, a i pre samog objavljivanja intervjua u emisiji "60 minuta" podignuta je velika prašina.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon