SRAM VAS BILO! Tzv. Kosovo prijavilo Srbiju i Novaka Đokovića! Traže hitnu reakciju institucija

Novosti online

24. 11. 2023. u 17:43

TENISKI savez takozvane države Kosovo reagovalo je zbog pesme uz koju je srpski tim izašao na meč uz pesmu "Veseli se srpski rode", a to se nije dopalo svima u južnoj srpskoj pokrajini.

СРАМ ВАС БИЛО! Тзв. Косово пријавило Србију и Новака Ђоковића! Траже хитну реакцију институција

Foto: N. Rašić

Teniski savez tzv Kosova je navodno prijavio naš tim. Tu informaciju preneo je list "Koha Ditore" uz opasku da se radi o "nacionalističkoj pesmi", te da naš tim zaslužuje da bude kažnjen.

- Neverovatno je da takve provokacije nacionalnističkim pesmama se dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno u Dejvis kupu koji je zapravo Svetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo, navodi se u saopštenju Teniskog saveza tzv. Kosova.

Navodi se i da će uz saradnju sa državnim institucijam podneti žalbu svetskoj teniskoj federaciji (ITF), Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) i drugim institucijama.

Tvrde i da ovo nije prvi "prestup" (!?) najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, za koga navode da je "srpski nacionalista", uz podsećanje da je u maju na Rolan Garosu na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije", dok se takođe oglašavao i povodom sukoba u Banjskoj 24. septembra.

VONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola