ĐERE OPTIMISTA: Spremni smo za dobar rezultat u Dejvis kupu

Tanjug

22. 11. 2023. u 12:05

Srpski teniser Laslo Đere rekao je danas da očekuje težak duel protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa, ali da su svi igrači spremni i motivisani za dobar rezultat.

ЂЕРЕ ОПТИМИСТА: Спремни смо за добар резултат у Дејвис купу

Profimedia

"Očekuje nas težak duel. Ne znamo ko će od njih izaći na teren, ali to nam je manje važno. Fokusirani smo na našu igru i želimo da pružimo maksimum u tom duelu. Znam da ćemo to i uraditi. Atmosfera u timu je dobra, svi smo pozitivni i nadamo se uspehu", rekao je Đere, preneo je Teniski savez Srbije.

Teniseri Srbije igraju u četvrtak od 16 časova u Malagi protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Đere je rekao da su mladi igrači spremni i motivisani.

"Svi smo došli sa istom motivacijom u Malagu. Želimo da pružimo maksimum, a tu je i Nole (Novak Đoković), u neverovatnoj formi, imao je sjajnu godinu. I ja sam imao dobru godinu, kao i Lajović i Kecmanović i Međedović, tako da mislim da smo svi spremni", naveo je on.

Đere je ocenio da će prisustvo i iskustvo Janka Tipsarevića u stručnom štabu značiti igračima pošto je u više navrata igrao u Dejvis kupu.

Teniser Dušan Lajović rekao je da se ekipa dobro pripremala i da se nada dobroj igri u četvrtfinalu.

"Došli smo u nedelju u Malagu, a trenirali smo nedelju dana u Beogradu pre puta. Nadam se, sada kada smo kompletni, dobrom susretu protiv Britanaca. Svi igrači su spremni da zaigraju i trebalo bi da iskoristimo dobru energiju i samopouzdanje koje nam Novak donosi posle izuzetne sezone. Nadam se najboljem mogućem takmičarskom početku ove nedelje", naveo je on.

"Za sada sve funkcioniše savršeno. Troicki, Tipsarević i Bozoljac su uspeli da nađu spoj kako je najbolje pristupiti igračima i kako da se izvuče maksimum iz svakog pojedinca. Videćemo kada počnu mečevi, ali prvi put imamo ovako veliki stručni štab, što može samo da nam koristi", dodao je Lajović.

On je rekao da se mlađi igrači dobro snalaze, ali da im nije prvi put da igraju u Dejvis kupu i dodao da ne želi da prognozira ishod takmičenja.

"Imamo dobar tim, a imamo i Britance, koji su nezgodni, jer je njihov drugi igrač Drejper odigrao dva poslednja turnira na visokom nivou, osvojio jedan, igrao finale na ATP. Ne smemo da potcenimo nikoga, ali mi imamo Noleta koji nam uliva samopouzdanje i daje mogućnost da se na njega oslonimo. Mi ostali moramo da verujemo u naše sposobnosti i ko god bude igrao drugi meč, ima šansu", ocenio je Lajović.

Finska se već plasirala u polufinale pobedom protiv branioca titule Kanade i igraće protiv pobednika duela Češke i Australije.

Bolji iz duela Srbije i Velike Britanije igraće protiv pobednika meča Italije i Holandije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)