I ON SE POKAJAO I POKLONIO SRBINU: Kakve reči najvećeg mrzitelja Novaka Đokovića

Novosti online

20. 11. 2023. u 11:12

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas svoju rekordnu 400. nedelju na vrhu ATP liste, više od 12 godina nakon što se prvi put popeo na vrh.

И ОН СЕ ПОКАЈАО И ПОКЛОНИО СРБИНУ: Какве речи највећег мрзитеља Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Đoković je svoju 400. nedelju na prvom mestu ATP liste dočeo u velikom stilu - obezbedio je osmi rekordni put broj jedan na kraju godine i osvojio je rekordnu sedmu titulu na Završnom mastersu pobedivši u finalu u Torinu Janika Sinera.

Đoković je u februaru oborio rekord Štefi Graf od 377 nedelja na broju jedan i postao najbolji svih vremena u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prethodno je u 2021. godini nadmašio brojku od 310 nedelja koju je kod tenisera držao Rodžer Federer.

I ne postoji čovek na celom svetu koji se nije poklonio Srbinu, pa i jedan od njegovih najvećih mrzitelja Ben Rotenberger.

- Novak Đoković 2023. Pobeđuje u 83 od moguća 84 seta na grend slemovima. Pobeđuje u najboljem meču godine (finalu Sinsinatija). Završava kao ubedljivo prvi. Sve to dok je skoro punu deceniju stariji od bilo kojeg od trenutnih rivala. Udaljenost između njega i smrtnika se brzo povećava - napisao je Rotenberg.

Iako je u njegovom vlasništvu veliki broj rekorda, srpski teniser će imati šta da "juri" i u 2024. godini.

Samo dva trofeja ga dele od 100 titula u karijeri, a sa 1.086 pobeda na svom kontu verovatno će postati tek treći teniser u istoriji koji je prešao broj od 1.100 pobeda i pridružiti se Džimiju Konorsu i Federeru.

Naravno, nastojaće da poboljša svoj rekord od 24 grend slem titule i 40 masters trofeja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave