"NIJE TO BACANJE PIKADA!" Cicipas objasnio zašto je prekinuo meč sa Runeom: Ubija me ovo!

Novosti online

14. 11. 2023. u 16:32

Završni masters, ili "ATP finale", kako je zvaničan naziv takmičenja, u Torinu je dočekao i prvo povlačenje učesnika.

НИЈЕ ТО БАЦАЊЕ ПИКАДА! Циципас објаснио зашто је прекинуо меч са Рунеом: Убија ме ово!

Screenshot / TennisTV

Podsetimo, u grupi u kojoj se nalazi i Novak Đoković, u utorak su na startu 2. kola na teren izašli Holger Rune, koji je od Noleta izgubio posle prave drame, i Stefanos Cicipas, koji je takmičenje takođe započeo porazom, i to od domaćeg takmičara Janika Sinera.

A posle 13 minuta igre, i vođstva Danca od 2:1, Grk je saopštio da se ne oseća dovoljno dobro da bi mogao da nastavi da igra.

Nedugo nakon što je napustio teren, Cicipas je ovako pred novinarima počeo svoje izlaganje:

- Osećao sam se očajno. Uradio sam sve što je bilo do mene da bih bio spreman za ovaj meč, ali nije urodilo plodom. Mrzim povlačenje sa terena, nisam od onih koji vole da se povlače usred meča i... ubija me to što nisam u prilici da završim ovaj turnir! Ovo je takmičenje za koje sam se dugo spremao, potrudio se da budem potpuno spreman da pružim ono što najbolje mogu kao teniser, ali... - započeo je Grk.

Tada je otkrio detalje:

- Imao sam problem sa kretanjem. Nije lako igrati kada vam je pokret ograničen, ovo je tenis.. U njemu ima dosta pokreta, nije to bacanje pikada! Zato je meni bilo važno da se osećam dobro, da su mi leđa dobro. Ali, bol je bio jako veliki. Igrao sam ja mečeve kada me je nešto bolelo, izdržavao sam te bolne trenutke, ali ovo je, očigledno, bilo previše da bih s tim mogao da izađem na kraj. Morao sam zato da donesem tešku odluku. Osetio sam (da je to veliki) problem u drugom gemu. Zapravo, još tokom zagrevanja, kada sam servirao, osetio sam iritaciju, mnogo bola je počelo da se pojavljuje i da "ubija u pojam". Postao sam tada svestan da možda neću moći da izdržim do kraja - rekao je Stefanos Cicipas.

Kako ovo utiče na Novaka Đokovića?

Nole je, po programu, u četvrtak trebalo da igra protiv Cicipasa. Imajući u vidu da se grčki teniser povukao, umesto njega će u nastavku takmičenja nastupiti zamena, Hubert Hurkač. Runeu je, inače, pripala pobeda za ovaj kratkotrajni nastup u utorak.

Poljak Hrukač će pokušati da prvi put u karijeri pobedi Novaka Đokovića koji protiv njega vodi u međusobnim duelima sa 6:0. Protiv Cicipasa Nole ima 11:2.

Kada danas igra Novak Đoković?

Od 21 čas po našem, srednjoevropskom vremenu, igra se meč 2. kola Završnog mastera Novak Đoković ‒ Janik Siner, a taj susret možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti". 

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)