ĐOKOVIĆ TO NE PRAŠTA! Siner napravio kardinalnu grešku i uvredio Srbina, sada će da pati

Novosti online

14. 11. 2023. u 08:47

NOVAK Đoković i u 37. godini života izgleda kao najsvežiji teniser na ATP turu, kao dugoprugaš kojem deceniju i kusur mlađa omladina ne može da parira.

ЂОКОВИЋ ТО НЕ ПРАШТА! Синер направио кардиналну грешку и увредио Србина, сада ће да пати

FOTO: Tanjug/AP

Srbin deluje moćnije nego ikada, iako su njegovi glavni teniski saputnici u penziji ili na pragu iste, a on deli klincima lekcije i ne dozvoljava im da uzimaju trofeje na takmičenjima gde se on pojavi.

Pritom, uoči drugog okršaja u zelenoj grupi Završnog mastersa u Torinu protiv Janika Sinera, dobio je motiv više da nakon Holgera Runea presliša još jednog mladića u tenisko-životnoj školi.

Italijan je još jedna u nizu narastajućih teniskih sila koja penjući se uz lestvice belog sporta nije izgubila poštovanje prema najvećem svih vremena.

- Nalazite se ispred nekoga ko je osvojio 24 slem turnira, tri od četiri samo ove godine. Što se tiče rezultata, on je najbolji koji je ovaj sport ikada imao. Radujem se tom duelu. To su mečevi važni za moj razvoj (kao igrača), oni za koje kažem: pobeđujem ili učim. Đoković će mi reći gde sam - rekao je Siner uoči početka Završnog mastersa i njegove reči pokazuju divljenje prema svetskom broju jedan.

Međutim, onda je mladi Italijan, nakon što je glatko savladao Stefanosa Cicipasa, odgovarajući na "ili/ili" igricu jedne novinarke - "Đoković ili Alkaraz", ipak rekao Alkaraz.

FOTO: Tanjug/AP

 

Početnička greška. Da, doći će vreme kada će se Janik i Karlos ćerati za grend slem titule, ali Novaku ovaj detalj sigurno nije promakao.

I ako ga Siner večeras od 21.00 povremeno bude terao da pati, srpskom gladijatoru će baš to Alkaraz odzvanjati u glavi i biti red bul, kerozin, nitro ubrzanje na putu ka četvrtoj pobedi u međusobnim duelima u kojima još nije dozvolio Italijanu da trijumfalno raširi ruke.

A za to vreme Karlos Alkaraz je bacio "beli peškir" i poklonio se Srbinu u Torinu.

- Novak zaslužuje prvo mesto, naravno. Osvojio je tri od četiri grend slema i stigao do finala četvrtog. Mastersi, koliko? Dva ili tri? On definitivno to zaslužuje. Izgubio je samo pet mečeva u celoj godini, to je neverovatno. Čuo sam da mu, uprkos svemu, ovo nije bila najbolja godina. Imao sam svoje šanse da budem prvi, ali nisam mogao da ih realizujem. Sve što mogu da kažem jeste da Đoković zaslužuje i da ću se boriti sa njim naredne godine - rekao je Alkaraz, koji je na startu Završnog mastersa u Torinu poražen u prvom kolu od Aleksandra Zvereva u dramatičnom meču i tri seta.

Foto: AP

 

Upravo su priznanje i čestitka za impresivan rezultat Novaka Đokovića u 2023. godini, stigli i od Nemca ruskog porekla Aleksandra Saše Zvereva.

- On vodi računa o svom telu više i bolje nego bilo ko drugi u našem sportu. Novak prati svoje rituale, sluša sebe, svoje telo i zato je broj 1. Ima 36 godina, ali na terenu deluje kao da ima 26 ili 27 godina. Čini mi se da je sada u boljoj fizičkoj formi nego što je bio pre 10 godina. I imam utisak da nema nameru da se zaustavi - rekao je Zverev.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima