ON JE NOLE, NJEGA SVI VOLE: Za srpskog tenisera u Bersiju navijala cela bivša Juga

Odnos Novaka Đokovića sa pariskom publikom krajnje je specifičan. Bude, nekada, čak i onih koji zvižde, u želji da podrže slabijeg protivnika, ne bi li meč potrajao duže, da bi što više uživali u predstavi za koju su platili kartu. Ali ogroman broj navijača je na Novakovoj strani. Svakoga ko dolazi iz Srbije, kada posvedoči određenim situacijama, može samo da obuzme ponos zbog ljubavi koju Novak dobija.

ОН ЈЕ НОЛЕ, ЊЕГА СВИ ВОЛЕ: За српског тенисера у Берсију навијала цела бивша Југа

Foto: Goran Čvorović

Za Novaka, na njegovim mečevima, naravno, navijaju Srbi, ali i Francuzi, Italijani, Nemci, a i cela bivša Juga. Bili su tu ovih dana i njegovi navijači iz Bazela, Brisela, Austrije... Pekinam, iz Egipta, koja sada živi u Francuskoj, njegova velika navijačica, takođe je zauzela navijačko mesto na tribinama.

Ovih dana u Bersiju srpsku zastavu je, na primer, visoko pronosila Viržini, Francuskinja od glave do pete, koja nema nikakve veze sa Srbijom. A na pitanje otkud to, Viržini odmah odgovara:

- A zašto da ne? Odličan je teniser, sjajna ličnost, s ponosom navijam za njega i držim zastavu njegove zemlje – prenela nam je navijačica iz Bersija.

Navijači iz bivših republika su posebna priča. U publici su bili i Hrvoje iz Zagreba i Dejan iz Osijeka koji sada žive u Nemačkoj. Nisu štedeli glasa u navijanju za Noleta. Osiječanin je, čak, u jednom trenutku, bio spreman i da verbalno odreaguje, jer je pomislio da je nekome eventualno zasmetala njegova srčana podrška.

Dvojica Makedonaca nisu štedela grlo, dok je Nole dobijao finale protiv Grigora Dimitrova. Na crvenim majicama sa grobom svoje države, odštampali su i Novakovo ime.

Čulo se i mnogo simpatičnog navijačkog akcenta iz Republike Srpske i cele Bosne i Hercegovine.

Posle svega viđenog u Bersiju, Nole Nacionale bio bi pravi nadimak za našeg asa.

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini