MA DAJTE LJUDI! Novakov teniski otac: Đoković i 30 grend slemova? To su bajke

Novosti online

06. 11. 2023. u 10:32

NOVAK Đoković nastavlja da piše istoriju. Srbin je u nedelju osvojio sedmi put titulu u Bersiju, 40. iz masters serije, a najverovatnije će dostići i 400 sedmica na vrhu ATP liste.

МА ДАЈТЕ ЉУДИ! Новаков тениски отац: Ђоковић и 30 гренд слемова? То су бајке

Tanjug/AP

Spreman je uprkos činjenici da ima 36 godina i mnogi smatraju da će igrati još dugo i da će pasti još mnogo rekorda. Koketira se i sa brojkom od 30 grend slemova, ali njegov teniski otac smatra da je ta brojka nedostižna. 

Legendarni Nikola Pilić, jedan od prvih trenera Novaka Đokovića, govorio je o uspesima srpskog tenisera, ali i ističe da je ipak Srbin pred zalaskom karijere.

- To je teško. Činjenica je da je sa 36 godina osvojio Ju-Es open, gde su uslovi teški. Vlažnost vazduha je 90 odsto, gde su mečevi 3-4-5 sati. Treba da mu se skine kapa. On je profesionalac. Ima izuzetno čvrstu psihu i ako mu telo izdrži, sigurno da može igrati još par godina na visokom nivou. To je pitanje za njega. Priče o 30 grend slemova... To su bajke koje bi neko želeo da ima. Može se čak i to dogoditi. Ali budimo realniji, Novak u naredne dve godine da odigra svoj nivo... Da ostvari jednu pobedu na Završnom mastersu, preći će 400 sedmica na broju jedan. Dva rezultata, 14 titula na Rolan Garosu Nadalovih i 400 sedmica Novakovih su dva rekorda za sva vremena. Imam iskustvo od 60 godina, znam šta govorim - rekao je Pilić u Jutarnjem programu TV Prva.

Foto: N.Paraušić

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)